Den her vil du sent glemme duften af, når du sætter den i ovnen. Der er sådan lidt jul over den, og så er det den duft du forbinder med farmors køkken, når der bages kaffekager :)
Start med at skrælle squashen såfremt skallen er tyk, og riv den så groft på et rivejern
Find citronen frem, og få saften ud af den, hvorefter du hælder den over squashen og bland det godt sammen.
Pisk æg og sukker godt sammen på en røremaskine, så det er let og luftigt.
Bland mel og og bagepulver, krydderier og vaniljesukkeret godt sammen i en skål, og kom det i æggene sammen med squash.
Hak nødderne groft, og kom halvdelen i dejen sammen med rosinerne og den afkølede margarine eller smør. Rør det hele godt sammen.
Kom nu dejen i en bradepande, halvt så stor som normalt, beklædt med bagepapir.
Sæt den i den forvarmede ovn ved 190 grader varmluft og lad den stå i ovnen i ca. 45 minutter. Du kan evt. stikke i den efter 45 minutter, og hænger der intet dej med din strikkepind eller kødnål, så er en færdig og tages ud.
Drys den varme kage med flormelis gennem en sigte og drys resten af nødderne henover kagen.
Den kan med fordel fryses ned, såfremt du ikke får spist det hele. Ligeså kan du også bytte krydderierne ud med andre. Du kan istedet bruge ingefær, såfremt du vil have en skarpere smag med bid i.
Hvis du oplever at den er for saftig, så kan du med fordel, presse lidt af vandet ud af squashen, før du blander den med citronsaft.
Server kagen til kaffen, til en god vaniljeis, eller blot alene. Den passer til det hele :)
Squash krydderkage https://foodbloggen.dk/food/squash-krydderkage/ 30. August 2020 Copyright 2020-2021 Foodbloggen.dk