Kikse chokokræs
Lad os synde lidt en gang imellem. Der er ikke nogen der siger du skal spise det hele på en gang, men det er nok svært at lade være med denne lille lækkerbidsken.
Mums siger vi bare her på Foodbloggen!
Det var svært for os ikke at spise det hele, før vi havde taget et billede af resultatet 🙂
Nøj hvor smager den godt! Den her er et hit til kaffebordet, til desserten eller til den lille snack. Mums siger vi bare!
- 200 gram Mørk chokolade Evt. fairtrade, gerne med en høj chokolade procent, dog ikke over 87, da den bliver meget bitter
- 80 gram Mariekiks eller lignende. Skal knuses i mindre stykker, jo finere jo mindre kan der knækkes af ad gangen.
- 100 gram Smør evt. Lurpak
- 100 gram Chokoladeknapper ala M&M's
-
Start med at brække chokoladen i stykker og komme den op i en sliplet kasserolle med smør. Varm det op til en ensartet masse på lavt blus, så det ikke brænder på undervejs.
-
Når det er blevet varmet op, så kommer du knuste kiks i massen sammen med chokoladeknapper/knas. Blande det godt sammen.
-
Kom dernæst op i et fad beklædt med bagepapir og bred det jævnt ud i fadet, så det er så fladt som muligt. Pres det evt. godt ned i fadet med en ske.
-
Sæt det dernæst på kål i minimum 3 timer, indtil det er helt stivnet. Du kan nu vende fadet om, og trække papiret af på bagsiden af massen. Bræk nu eller skær stykker af i mundrette bidder, og server som snack. Mums!
Tips:
Du kan med blande hvad som helst i, så længe det er en form for kiks. Grovkiks er også gode, såfremt du ønsker en mere grov masse.
Ligeså kan du komme hakkede nødder i chokoladen i stedet for kiks, så du får nødde-choko istedet. Kun fantasien sætter grænser, så længe du bruger chokolade og smør, som binder det hele sammen.
Tørrede frugter er også en god mulighed!