Der er ikke noget så dejligt som en oksesteak, en rigtig klassiker som man ikke bliver træt af…
Oksesteak m/ bagte grøntsager og sprød salat samt citrondressing
Der er ikke noget så dejligt som en oksesteak, en rigtig klassiker som man ikke bliver træt af…
- 2,5 dl Creme Fraiche 18 %
- 1 stk Citron
- 4 stk Blommetomater
- 4 stk Hvide gulerødder
- ½ stk Iceberg
- 100 gram Fetatern
- ½ stk Peberfrugt gul
- ½ stk Agurk
- 200 gram Jordskokker
- 50 gram Majs
- 50 gram Ærter
- 300 gram Oksetyksteg eller inderlår
- ½ dl Olivenolie
-
Tænd ovnen på 190 grader, så den er varm når du skal bruge den.
-
Lav dernæst et smurt fad klar til grøntsagerne.
-
Skræl kartofler, gulerødder og jordskokker. Skær dem i
skiver og kom dem i det smurte fad sammen med den gule peber,
som du har snittet i strimler.
Hæld olivenolie over og læg timiankviste ved. Kværn salt og
peber hen over og kom fadet i ovnen i 50 minutter. -
Skyl salat, tomater og agurk. Skær det hele i mindre stykker
og kom det i en stor skål. Kom majs og ærter i skålen sammen med
feta ell. salattern. -
Bland creme fraiche med saften fra citronen og kom sukker i.
Rør det hele godt rundt, indtil sukkeret er opløst. Smag til med
mere sukker, hvis det er for syrligt for din smag.
Denne dressing erstatter sauce og giver dermed en lettere ret. -
Når grøntsagerne har været i ovnen i 40 min., steger du bøfferne
på en grillpande, så du er klar til at servere det hele samlet.
Kødet skal have 3-4 minutter på hver side. -
Server det hele pænt anrettet på tallerkener eller på et fad,
hvis I er mange til bords.