Den her minder mig om da jeg var lille og kunne dufte den på lang afstand hjemme ved min farmor. En rigtig klassiker fra farmors tid. Som også havde opskriften fra sin mor. En opskrift som næsten ikke kan gå galt, når du laver den. Og den er altid et hit blandt børn!
Den her minder mig om da jeg var lille og kunne dufte den på lang afstand hjemme ved min farmor. En rigtig klassiker fra farmors tid. Som også havde opskriften fra sin mor. En opskrift som næsten ikke kan gå galt, når du laver den. Og den er altid et hit blandt børn!
- 3 stk æbler i både
- 700 gram æblemos
- 90 gram hakkede hasselnødder
- 100 gram smør
- 125 gram sukker
- 100 gram mel
- 3 stk æg
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk kanel
- Flødeskum eller creme fraiche
-
Tænd ovnen på 180 grader.
-
Kom sukker, smør, vanillesukker og kanel i en stor skål. Pisk det godt sammen til det bliver hvidt. Brug gerne en elpisker.
Tilsæt dernæst æggene, et efter et, mens du pisker videre. Lad det blive hvidt og pisk, indtil du ikke kan høre sukkeret knase mere.
-
Tilsæt hakkede hasselnødder. Rør det hele godt sammen ved lavere hastighed.
-
Tilsæt nu melet, lidt af gangen, så dejen bliver fast.
-
Fordel æblerne jævnt i et smurt fad. Kom dernæst æblemosen henover. Smør nu dejen ovenpå det hele, så det er fordelt jævnt i fadet.
-
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i 45 minutter, til dejen er gyldenbrun.
-
Når kagen er færdig, så lad den afkøle lidt, før den serveres sammen med enten flødeskum eller creme fraiche.