Man skulle tro at når vi nu taler Schnitzel”, så taler vi Tyskland, men faktisk stammer denne ret fra USA, tro det eller lad være 🙂
Uanset, så er denne ret en dejlig mundfyld og blev ligeså lavet i min barndom om søndagen typisk, hvor det hele skulle være lidt finere, hvorimod idag, der laver vi den på alle dagen i ugen.
Klassiske kalveschnitzler
Man skulle tro at når vi nu taler Schnitzel”, så taler vi Tyskland, men faktisk stammer denne ret fra USA, ..
- 4 skiver Kalvekød af kalveinderlår, gerne a' 150 gram stykket
- 80 gram Mel
- 75 gram smør eller margarine
- 250 gram løg
- 250 gram champignon
- 3 dl hvidvin
- ½ stk Citron som vrides til saft
- salt og peber
-
Bank kødet let så de bliver fint tynde.
-
Vend kødet i en skål, hvori der er blandet mel, salt og peber og steg dem dernæst på en varm pande med fedtstof.
-
Tag så kødet af panden og hold det varmt.
-
Pil så løget og hak det. Rens champignon og hak dem ligeså groft.
-
Rist dernæst løg og champignon i fedtstoffet på panden fra kødet. De skal blot være gyldne.
-
Tilsæt nu hvidvin og citronsaft og kom kødet tilbage på panden, og lad det dernæst simre nogle få minutter(3 minutter)
-
Server kogte jasminris eller løse ris til, gerne med evt. hakket rød peber i.