Hurtige pizza brød
Den her er en lækker lille nem snack, som du hurtigt kan lave uden alt for meget arbejde. Og med Ølandshvede, bliver det nemt at arbejde med da dejen er utrolig smidig, samtidig med at den indeholder mange proteiner. Den kan fryses og kun fantasien sætter grænser for fyldet ovenpå. Her er den blot lavet med ost og tomat, da mange børn ikke kan lide alt for meget forskelligt fyld.
Den er god til en eftermiddagssnack, når dine børn kommer hjem fra skole og lige skal have stillet den lette sult.
- 3 dl vand
- 510 gram Ølandshvede Se i bunden hvor du køber det
- 25 gram gær
- 20 gram sukker Gerne rørsukker
- 5 gram himalaya salt
- 3 spsk Olivenolie Økologisk Ekstra jomfru
- 200 gram Ost Revet, køb evt. en god ost og riv det selv eller køb en pose pizzaost for nemhedsskyld
- 1 dåse Hakkede tomater Økologiske
-
Bland lunken vand, 32 grader varmt med gær, sukker og salt samt olie. Opløs gæren. Ælt det evt. i en røremaskine for letheds skyld.
-
Tilsæt mel og ælt det godt sammen til en ensartet masse.
-
Stil dejen til hævning i 25 minutter
-
Når dejen er hævet, æltes dejen og den deles i 6 runde stykker, som formes til ovaler
-
Skær de 6 ovaler over, så der fremkommer 12 flade brød.
-
Læg alle 16 stykker på en plade og lade em hæve under et klæde i 25 minutter
-
Når det er hævet, så trykker man med fingrene små huller i dejen.
-
Spred dernæst hakkede tomater ud på alle stykker. Krydder med salt og peber og evt. Basilikum og timian, har man lyst også med hakket hvidløg
-
Drys dernæst osten ud over alle stykkerne og pres det godt ned på hvert stykke.
-
Kom bagepladen med stykkerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 16 minutter indtil osten er gylden.
Tips:
Du kan med fordel fryse dem ned enkeltvis i madpakkepapir, så du nemt kan tage dem op og give dem 2,5 minut ved fuld effekt i en microbølgeovn, og du har en lækker mellemmåltids snack.
Fyldet ovenpå kan du sagtens vælge selv. Du kan putte hakkede røde og grønne pebertern på, ananas, løg, halve sorte oliven, grønne oliven og meget mere.
Find de fleste af ingredienserne her