Hjemmelavet is i ismaskinen
Der er ikke noget bedre end hjemmelavet is! Punktum.
Så kast dig ud i det, og lav is på din ismaskine. Det er faktisk slet ikke så svært som man skulle tro. Og der skal heller ikke bruges ret mange ingredienser, som nogen kunne forestille sig.
Denne gang har jeg lavet super klassisk vaniljeis og så en lækker bæris, bestående af blåbær, hindbær og jordbær. De er begge lavet på halv fløde og halv mælk. Det gør isen mindre fedtholdig, men stadig en lækker is! Fremgangsmåden er den samme for begge slags is, og på min ismaskine, har du lækker is på kun 55 minutter. Jeg bruger Wilfas Ekstra large ismaskine, den gør arbejdet supergodt, og rigtigt hurtigt.
Se opskriften herunder:
- 4 srk Æggeblommer
- 2 dl Piskefløde
- 2 dl Letmælk
- 70 gram Sukker
- 1 stang Vanilje
- 250 gram Blandet frugt, gerne frosne. Friske frugter kan også bruges.
-
Pisk æggeblommer og samt sukker og vaniljekorn fra stangen sammen grundigt med en pisker.
-
Så varmer du mælken op i en gryde. Må ikke koge.
-
Nu pisker du fløde i æggeblandingen. jeg bruger en køkkenmaskine til det, det er det nemmeste at stå med.
-
Så kommer du den varme mælk i blandingen, lidt af gangen.
-
Dernæst kommer du det hele over i en gryde og varmer det op under omrøring. Det må ikke koge.
-
Når det er blevet varmt det hele, tager du det af blusset og lader det afkøle.
-
Såfremt du vil nøjes at lave vaniljeisen, så springer du videre men hvis du vil have frugter i, så blender du dem i en blender nu.
-
Hæld den afkølede masse op i ismaskinen(eller bland frugten med massen inden såfremt du laver frugtis), og start så maskinen og lad den køre indtil det er blevet til is.
-
Hæld dernæst isen op i beholdere med tætsluttende låg. Opbevar isen i fryseren med låget nedad, så undgår du iskrystaller i beholderen.
Tips:
Kan bruges og serveres så snart isen er færdig i ismaskinen, eller den kan laves i forvejen. men charmen lidt, er at lave den medens gæsterne er der 🙂 Du kan evt. lave massen klar i forvejen, så du bare skal hælde den på maskinen.
Server gerne en chokoladesauce til, eller nogle friske frugter, alt efter om du bruger vaniljemodellen eller frugtmodellen.