Gulerod og rødbede råkost med saltede mandler
Denne salat er super frisk. Det sprøde, tilsat det salte og det stærke fra Ingefær, giver en perfekt smag og en rigtig energiboost! Velbekomme.
Denne salat er super frisk. Det sprøde, tilsat det salte og det stærke fra Ingefær, giver en perfekt smag og en rigtig ..
- 4 stk gulerødder
- 4 stk rødbeder små
-
1
Håndfulde
håndfulde persille eller
grønkål - 2 stk røde æbler
- 2 stk Appelsiner øko, skal og saft
- 4 spsk olivenolie øko koldpresset ekstra jomfru
- 8 cm ingefær
- salt og peber
- 2 dl vand
- 4 spsk himalaya salt
- 200 gram mandler
-
Tænd ovnen på 150 grader.
-
Kog 2 dl. vand i en gryde. Tilfør saltet og tag gryden af kogepladen.
-
Læg mandlerne i blød i vandet i ca. 20 minutter.
-
Hæld alt vandet fra og fordel dem på en bradepande på bagepapir.
-
Kom evt. mere salt på mandlerne og bag den i 20-25 minutter.
-
Skyl, tør appelsiner og ingefær
-
Riv appelsiner og ingefær fint på et rivejern. ( ingefær med skræl hvis den er øko )
-
Pres appelsiner.
-
Bland saft, skal, ingefær og olivenolie sammen i en skål.
-
Skræl gulerødder og rødbeder.
-
Riv gulerødder, rødbeder
samt æble med skræl. -
Hak persille eller grønkål groft.
-
Kom det hele sammen i en skål.
-
Bland råkost og dressing sammen og top med hele saltet mandler eller græskarkerner.