Gulerod og rødbede råkost med saltede mandler

  • den 27. januar 2020
  • Likes!
rodkolssalat

Denne salat er super frisk. Det sprøde, tilsat det salte og det stærke fra Ingefær, giver en perfekt smag og en rigtig energiboost! Velbekomme.

Gulerod og rødbede råkost med saltede mandler
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Denne salat er super frisk. Det sprøde, tilsat det salte og det stærke fra Ingefær, giver en perfekt smag og en rigtig ..

Ret: Salater
Køkken: Dansk
Nøgleord: gulerod, mandler, rødbeder
Antal: 4 personer
Forfatter: Heidi Lie
Ingredienser
Gulerod og rødbede råkost
  • 4 stk gulerødder
  • 4 stk rødbeder små
  • 1 Håndfulde håndfulde persille eller
    grønkål
  • 2 stk røde æbler
Dressing:
  • 2 stk Appelsiner øko, skal og saft
  • 4 spsk olivenolie øko koldpresset ekstra jomfru
  • 8 cm ingefær
  • salt og peber
Saltede mandler
  • 2 dl vand
  • 4 spsk himalaya salt
  • 200 gram mandler
Sådan gør du
Fremgangsmåde til saltet mandler:
  1. Tænd ovnen på 150 grader.

  2. Kog 2 dl. vand i en gryde. Tilfør saltet og tag gryden af kogepladen.

  3. Læg mandlerne i blød i vandet i ca. 20 minutter.

  4. Hæld alt vandet fra og fordel dem på en bradepande på bagepapir.

  5. Kom evt. mere salt på mandlerne og bag den i 20-25 minutter.

Fremgangsmåde til dressingen:
  1. Skyl, tør appelsiner og ingefær

  2. Riv appelsiner og ingefær fint på et rivejern. ( ingefær med skræl hvis den er øko )

  3. Pres appelsiner.

  4. Bland saft, skal, ingefær og olivenolie sammen i en skål.

Fremgangsmåde til Gulerod og rødbede råkost:
  1. Skræl gulerødder og rødbeder.

  2. Riv gulerødder, rødbeder
    samt æble med skræl.

  3. Hak persille eller grønkål groft.

  4. Kom det hele sammen i en skål.

  5. Bland råkost og dressing sammen og top med hele saltet mandler eller græskarkerner.

Opskrifts Video

Artikel kategorier:
Mad · Opskrifter · Salater

Comments are closed.

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...