Italienske superboller

  • den 19. maj 2021
  • Likes!
tipo0

Italienske superboller

De her boller bliver din favorit, når først du har lavet dem et par gange. Ungerne er vilde med dem, og du vil skulle stå og lave disse nemme boller hver dag, så gode er de! Faktisk skal du bare bruge meget få ingredienser til at lave dem med, og det er nemt at få fat i. De holder sig friske længe og de er også fryseegnede såfremt du ikke når at få spist dem. Men jeg tvivler på, at det bliver tilfældet 🙂

Italienske superboller
Forb. tid
20 min
liggetid
12 t
Samlet tid
12 t 20 min
 

De her boller vil du sent glemme, og du vil lave dem igen og igen og igen

Ret: Bagværk
Køkken: Italiensk
Nøgleord: boller, italiensk, surdej
Antal: 20 stk
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
Sådan gør du
  1. Start med at blande vand og i gær i en røremaskine, så det opløses. Tilsæt dernæst surdejen og salt og rør rundt igen.

  2. Tilsæt nu Tipo 0 og rør langsomt sammen, når det er rørt ud, så kan du sætte hastigheden op på din røremaskine og rør nu på max. hastighed i ca. 4 minutter.

  3. Skru nu ned for hastigheden og tilsæt så olivenolien i små bider, mens der røres rundt. Bliv ved indtil det hele er rørt godt ind i dejen, og kør nu dejen på max. hastighed igen i ca. 2 minutter.

  4. Stil nu dejen på køl i små beholdere, del det gerne i flere, så din dej ikke hæver ud over kanten på dine beholdere. Læg låg på dem. Lad dem stå natten over, så jeg anbefaler at du laver din dej om aftenen efter aftensmaden, så du kan bruge den næste morgen.

  5. Næste dag/ Morgen tager du dejen ud af dit køleskab, og lader den hvile på køkkenbordet under låg i ca. ½ time. Såfremt du har et bagestål, så skal du have dette i ovnen på 250 grader celcius, så det kan nå at blive varmt. jeg vil helt klart anbefale dig, at få et sådan købt hjem til køkkenet. Det er et mirakel!

  6. Har du ikke et bagestål, så skal du efter den halve hviletime, have tændt ovnen på 250 grader. I den ½ time dejen står og hviler, kan du med våde hænder vende dejen i bøtterne løbende. De skal være våd og meget løs. Det er helt normalt.

  7. Når den halve time er gået, skal du have formet dine boller og lagt dem på en bageplade. Hæld derfor dejen ud på et meldrysset bord og ælt hurtigt dejen sammen fra de evt. 2 bøtter du måtte have, så den er fast. Ikke for længe, men nok til at den samler sig.

  8. Skær nu 20 stk. boller ud af dejen, evt. med en dejskærer. Form dem let i hånden til boller og læg dem på bagepladen.

  9. Såfremt du har et bagestål, så placerer du nu bollerne på et stykke bagepapir direkte på bagestålet. Hvis ikke du burger dette, så skal hele pladen i ovnen. Beregn ca. 13 minutter til bollerne ved 250 grader celcius, og indtil de er gyldne og lyder hult, når man slå bagpå. lad dem derefter køle af på en rist. Velbekomme!

    Tipo 0 boller på rist
Opskriftsnoter

Da de indeholder en del Olivenolie så kan de holde sig friske i rigtigt lang tid. De smager helt fantastisk med en god skive ost og rigtigt smør samt en skive rød peber!

Mums siger jeg bare!

Og nu tænker du; mener jeg ikke Tipo 00? Nej, Jeg bruger Tipo 0, da denne type indeholder op il 70% proteiner, end Tipo 00, som ellers også er et godt bageprodukt.

Så ud og prøve Tipo 0!

Artikel kategorier:
Bagværk · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...