Stenalder Brød
Simpelt, men utroligt lækkert. Og nogen gange skal det være let at bage brød som bare smager himmelsk! Stenalder brød, som jeg kalder det er bagt med en blanding af 3 melarter, som sammen med agavesirup giver dig den helt rigtige “stenaldersmag”.
De her brød er at betragte som rigtig stenalderagtige. De består af meget få ingredienser og er hurtige at lave, men smager himmelsk. Og havde jeg haft et ildsted, så var de helt klart kommet på en varm sten!
- 4 dl Vand
- 20 gram gær øko
- 120 gram Surdej Find opskriften her: https://foodbloggen.dk/tilberedninger/din-nye-ven-surdejen/
- 2 spsk Agavesirup
- 15 gram himalaya salt
- 200 gram Fuldkornshvedemel øko
- 360 gram Hvedemel øko
- 140 gram Manitoba mel
-
Bland vand, gær, salt, surdej og agavesirup sammen i en røremaskine.
-
Tilsæt nu al melet og rør det hele sammen indtil det slipper røreskålen. Rør dernæst i 4 minutter ved halv kraft.
-
Lad det nu stå og hvile tildækket i ½ time
-
Efter tiden er gået, form da 2 brød og læg dem i en hævekurv. Jeg bruger hævekurv til faste deje, det giver et flot resultat til slut!
-
Lad de 2 brød hæve i 1,5 time. Når de 40 minutter er gået, så tænder du ovnen på 250 grader celsius. Slå nu de 2 brød ud på en bageplade med bagepapir og kom dem i ovnen. Du kan evt. ridse dem med en brød ridser så de bliver festlige og pæne at se på.
-
Hold øje med dem, når du kommer dem i ovnen. de skal bages i 18 minutter.
-
Når de er færdige, så vender du dem ud på en rist med undersiden opad, og lader dem hvile i ca. 30 minutter, før du sætter tænderne i dem!