Daddelsnacks

  • den 17. marts 2020
  • Likes!
daddelsnacks

Daddelsnacks

Du kender det sikkert, du skal lige have et eller andet sødt, men du vil heller ikke sidde og spise en chokoladebar eller proppe dig med vingummi og lakrids….De her er gode at spise som et mellemmåltid, eller som en sund snack, når du føler trang til noget sødt.

Daddelsnacks
Forb. tid
1 t 30 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
1 t 50 min
 

Du kender det sikkert, du skal lige have et eller andet sødt, men du vil heller ikke sidde og spise en chokoladebar eller proppe dig med vingummi og lakrids….De her er gode at spise som et mellemmåltid, eller som en sund snack, når du føler trang til noget sødt.

Ret: Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: abrikos, daddel, havregryn, rosiner
Antal: 32 stk
Kalorier: 104 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 240 gram Havregryn Økologiske grovvalsede eller en grov Müsli blanding, øko
  • 200 gram Dadler Økologiske uden sten
  • 200 gram Abrikoser Økologiske
  • 130 gram Mandler med skal
  • 115 gram Rosiner Økologiske
  • 5 spsk vand
Overtræk
  • 150 gram Lys mælkechokolade Smeltet, ønsker du en mere bitter smag, så brug da mørk chokolade med en høj chokolade procent.
  • 40 gram Kokosmel Der kan tilsættes flere såfremt man ønsker dette, eller det kan udelades.
Sådan gør du
  1. Vej alle ingredienser af og kom dem op i din blender eller køkkenmaskine, så de kan blendes.

    ingredienser
  2. Når de er klar i din køkkenmaskine, så start på lave omdrejninger og sæt løbende hastigheden op.

    blender_1
  3. Efterhånden som den blender, bliver det til en ensartet masse. Tilsæt løbende de 5 skefulde vand, og lad det blende godt sammen, inden du tilsætter en skefuld mere.

    blender_2
  4. Når massen er klar, skal den være let fugtig, så den er til at arbejde med. For at forme dine snacks, kan du med fordel bruge en lille beholder som er kvadratisk. Her har vi brugt en lille beholder fra Sistema. Fugt beholderen med rindende vand mellem hver formgivning. Kom masse op i beholderen så den er ca. halvt fuld. Pres det godt sammen. Slå dernæst massen ud på en fast flade, og fortsæt så med at forme kvadrater. Husk at fugte beholderen med vand mellem hver på fyldning. Det giver 8 kvadrater.

    beholder_sitema
  5. Når du så har fået formet alle kvadraterne, så skal du stille dem alle et koldt sted, minimum 1 time.

    daddelblokke
  6. Find nu kvadraterne frem, og skærm dem hver i sær i 4 lige store stykker.

    daddelblokke_udskaaret
  7. Smelt nu chokoladen over vandbad til den er helt flydende og ensartet. Påfør chokoladen med en teske og brug den brede bagside af skeen til at skubbe chokoladen rundt med.

    daddel_chokolade
  8. Fortsæt til alle er dækket af chokolade.

  9. Drys nu, mens chokoladen stadig er fugtig, kokos ud over stængerne, så de dækkes af dette. Kan du ikke lide kokos, så undlades dette trin.

    daddel_blokke_choko_og_-kokos
  10. Stil nu stængerne til afkøling igen et koldt sted, uden at dække dem til. Når de er størknede, kan du putte dem i en beholder som kan rumme dem alle. Vi bruger en beholder fra Sistema til dette formål. Find link i bunden af denne opskrift til disse beholdere.

Opskriftsnoter

Tips:

Du kan med fordel sætte disse stænger/snacks på køl og de kan holde sig i flere uger, uden at blive tørre. De er gode at spise som et mellemmåltid, eller som en sund snack, når du føler trang til noget sødt. 

Ingredienser som du kan bruge, kan købes her:

Havregryn

Müsli

Dadler

Mandler

Rosiner

Chokolade

Kokosmel

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel kategorier:
Desserter · Frugtdesserter · Mad · Tilbehør

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...