Surdejs grydebrød

  • den 27. august 2021
  • Likes!
grydebroed_surdej

Surdejs grydebrød

Dette lækre brød er så nemt at lave, så lækkert at spise, så det ikke behøver mere introduktion end det. For du vil helt sikkert lave dette brød igen og igen, og det er ligeså godt, ja måske endda bedre, end det du får hos bageren! Og da det er så nemt at lave, så er der ikke nogen undskyldning for ikke at gøre det!

4 fra 1 stemme
grydebroed_surdej
Surdejs grydebrød
Forb. tid
12 t
Tilb. tid
50 min
I ovnen
45 min
Samlet tid
13 t 35 min
 

Super lækkert, superlet at lave. Kortere kan det ikke siges!

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk, Italiensk
Nøgleord: brød, grydebrød, surdej
Antal: 1 Brød
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 3 tsk Salt groft
  • 10 gram gær
  • 4 dl vand
  • 2 tsk Honning
  • 120 gram Surdej
  • 700 gram Manitoba mel
Sådan gør du
  1. Bland vand, salt, honning, gær og surdej i en røremaskine indtil det hele er opløst

  2. Tilsæt nu melet på en gang og lad det først røre langsomt sammen.

  3. Når væsken er absorberet i melet, sættes farten op, og der røres ca. 15 min på middelhastighed. Dejen vil nu samle sig, og du vil få en meget fugtig men lind dej. Det er helt normalt.

  4. Kom nu dejen over i en beholder, hvor du kan sætte låg på, og kom den så i køleskabet i minimum 12 timer. Hvis den står længere gør det ikke spor. Du kan med fordel lad den stå over natten.

  5. Næste dag når minimum 12 timer er gået, tager du den ud af køleskabet og lader den stå på køkkenbordet, medens du varmer ovnen op til 230 grader varmluft. Samtidig tager du en gryde der kan tåle at komme i ovnen, og sætter den ind med låg på, medens ovnen varmer op. Gryden skal som minimum stå 30 minutter i ovnen, før du kommer dejen i.

  6. Tag nu gryden ud(husk at den er supervarm, så beskyt dine hænder), tag låget af og lad dejen fra din beholder "dumpe" ned i gryden, ved at bruge en dejskraber til at vælte den ud med fra beholderen. Gryden skal IKKE smøres med noget, medmindre det er en gammel gryde. En støbejernsgryde er også rigtigt god til formålet. Hvis du er usikker, så kan du hælde lidt kokosolie i gryden ind du kommer dejen i den.

    Der sker det, når dejen rammer bunden af gryden, at den med det samme laver en skorpe på brødet, så den ikke brænder fast. Kom nu låget på gryden igen og stil den ind i den varme ovn i 30 minutter.

  7. Når de 30 minutter er gået, fjerner du låget fra gryden og giver brødet yderligere 15 minutter ved samme temperatur.

  8. Når der i alt er gået de 45 minutter, tager du gryden ud og vender brødet ud på en bagerist til afkøling. Efter ca. 30 min. kan du skære i brødet. Velbekomme!

Opskriftsnoter

Du kan med fordel spise brødet til tomatsuppen, til en dejlig salat eller som middagsbrød til pålæg. Mine piger er helt vilde med dette brød, og før jeg så mig om, var det væk! 🙂

Du vil også synes om disse lækre brød:

Kernebrød på surdej
Dette kernebrød er en ny opskrift fra Foodbloggen, som hele tiden eksperimenterer med opskrifter. her har vi igen ramt en lækkerbidsken, som gør at hele huset dufter af nybagt brød, som havde det været hos bageren!
Tjek denne opskrift ud!
Tipo boller
Lækre grovboller med et strejf af Italien!
Tjek denne opskrift ud!
tipo00boller
Stenalder brød
De her brød er at betragte som rigtig stenalderagtige. De består af meget få ingredienser og er hurtige at lave, men smager himmelsk. Og havde jeg haft et ildsted, så var de helt klart kommet på en varm sten!
Tjek denne opskrift ud!
stenalderbrod
Rustikke morgenstykker
Har du lyst til noget lækkert morgenbrød, og ikke gider at køre til bageren? Så er disse morgenbrøds stykker det bedste du nogensinde har bagt på en søndag morgen!
Tjek denne opskrift ud!
morgenstykker
Artikel Tags:
· · · ·
Artikel kategorier:
Bagværk · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
14 × 5 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...