Rustikke morgenstykker til søndag morgen

  • den 25. marts 2021
  • Likes!
morgenstykker

Rustikke morgenstykker til søndag morgen

Du gider ikke køre til bageren søndag, når du har denne dej klar til at smide i ovnen, søndag morgen. Du skal bare lige røre det samme dagen før. Og det er nemt! men hold nu op, hvor er det lækkert. Så kom blot i gang, du vil ikke blive skuffet!

Og husk at såfremt du bruger bagestålet, så bliver de ekstra gode!

Rustikke morgenstykker
Forb. tid
16 t
Tilb. tid
30 min
I ovnen
26 min
Samlet tid
16 t 56 min
 

Har du lyst til noget lækkert morgenbrød, og ikke gider at køre til bageren? Så er disse morgenbrøds stykker det bedste du nogensinde har bagt på en søndag morgen!

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Nøgleord: bage, brød, surdej
Antal: 10 morgenstykker
Kalorier: 225 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 600 gram Økologisk hvedemel
  • 4.2 dl Vand
  • 12 gram himalaya salt
  • 5 gram gær
  • 10 gram Hørfrø
Sådan gør du
  1. Rør det hele sammen i en røremaskine eller i en røreskål, indtil dejen slipper.

  2. Dejen er nu klar til overnatning.

  3. Lad dejen stå i en luft boks i 2 timer på køkkenbordet.

  4. Efter de 2 timer er gået, stil dernæst boksen med låg i køleskab natten over til næste formiddag

  5. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den vågne i ca. 1 time. vend en undervejs med en hånd som du fugter med vand inden. Efter timen er gået, tænder du ovnen på 250 grader og sætter bagestålet i ovnen samtidig. Læg mel på bordet og dernæst tager du dejen, form dejen til 10 aflange morgenstykker og lægger dem på et stykke bagepapir(svanemærket da det ikke er belagt med en hinde)) eller din indstiksplade. På toppen af dem, kan du drysse dem med hørfrø.

  6. Kom nu dejen direkte ind på bagestålet sammen med dit bagepapir. Lad det nu bage i 12-14 minutter på de 250 grader indtil de er godt gyldne.

  7. Når tiden er gået, så tager du brødet ud og læg dem på en bagerist og lad dem afkøle.

Opskriftsnoter

Du kan med fordel eksperimentere med den form for mel du bruger. Jo grovere meltype du bruger, jo sejere et brød vil du få, men også et tungere brød.

Herunder kan du se hvordan "luften" virkelig er til stede i dejen:

Artikel kategorier:
Bagværk · Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
22 + 21 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...