Jordbær med flødekys
Hvad er mere lækkert end den danske nationalfrugt Jordbær? Og hvis du så spiser den med fløde på, så bliver den uimodståelig!
Solen er kommet efter en lang periode med regn, og når solen kommer, får man lyst til noget sommerligt.
Herunder har vi lavet en supersimpel dessert, hvor vi har fundet inspiration fra England helt tilbage fra år 1440. Egentlig stammer desserten fra en drenge kostskole, hvor de hvert år til deres sommerfest bliver bespist med denne dessert der på engelsk hedder “Eaton Mess”.
Men selvom den er engelsk, så kan vi jo godt lave den på dansk, og da jordbær er vores sommerfrugt, så ligger den jo lige til højrebenet! MUUUMS siger vi bare!
Ja, det er ikke helt varmt udenfor endnu, men når solen skinner så bliver man i godt humør, så kan man godt savne den varme sol og sommeren!
Og der er ingen undskyldning for ikke at lave denne lækre dessert. For du skal kun bruge 3 ingredienser!
- 500 gram Jordbær
- 2,5 dl Piskefløde
- 10 stk Små kyskager
-
Rens jordbærerne og kom dem i en skål, hvor du moser dem med et stift piskeris. Lad dem blive helt most.
-
Kom kyskagerne i en frysepose og brug en kagerulle til at knuse dem, så de er jævnt knuste.
-
Pisk fløden så den bliver cremet men ikke for stiv.
-
Find nogle flotte glas frem, og kom skiftevis de 3 elementer i glassene. Pynt med et halvt jordbær på toppen samt en kyskage.
Du kan med fordel lave dem, før du skal bruge dem. De kan laves op til 4 timer før, og du kan opbevare dem i køleskabet indtil de skal serveres.
Ønsker du en mere kold dessert, kan du skifte flødeskummen ud med vaniljeis, men så skal du lave dem i det øjeblik du skal bruge dem.
For mere smag, så kan du tilføje vaniljekorn til din flødeskum, eller pistacienødder, såfremt alle kan tåle dette.
Andre lækre desserter: