Kanelæbler m/ marcipan og jordbærcoulis

  • den 11. januar 2020
  • Likes!
2019-08-28_16h26_45

En rigtig juledessert men kan også snildt bruges en varm sommeraften på terrassen. Og er du rigtig fræk, kan du lave den på grillen!

Kanelæbler m/ marcipan og jordbærcoulis

Kanelæbler m/ marcipan og jordbærcoulis
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
40 min
 

En rigtig juledessert men kan også snildt bruges en varm sommeraften på terrassen. Og er du rigtig fræk, kan du lave den på grillen!

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: æbler, marcipan
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 100 gram jordbær, gerne friske, ellers fra frost
  • 40 gram sukker
  • 0.5 dl vand
  • 1 stk spiseæble
  • Kanel efter behov
  • 200 gram vanilleis
  • 150 gram marcipan
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 225 grader.

  2. Skræl æblet og fjern kernehuset med en udstikker, så æblet forbliver helt.

  3. Skær marcipanen i skiver og lav 2 runde "hatte".

  4. Så skal coulissen laves. Kom jordbær, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog.

  5. Lad det simre, indtil det er blevet tykkere. Husk at omrøre en gang imellem.

  6. Skær æblerne over på midten og læg dem i et fad eller på en smurt bageplade med den runde side opad.

  7. Drys dernæst æblerne med kanel.

  8. Dæk dernæst æblerne med "hattene".

  9. Kom dem dernæst i ovnen i ca. 10 min. eller indtil de er gyldne.

  10. Anret æblerne på en tallerken med jordbærcoulis og vanilleis.

Opskriftsnoter

Gode råd:

  • Du kan med fordel bruge andre slags frugt, såsom pærer, abrikoser eller anden fast frugt.
Artikel kategorier:
Desserter · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...