En rigtig juledessert men kan også snildt bruges en varm sommeraften på terrassen. Og er du rigtig fræk, kan du lave den på grillen!
Kanelæbler m/ marcipan og jordbærcoulis
En rigtig juledessert men kan også snildt bruges en varm sommeraften på terrassen. Og er du rigtig fræk, kan du lave den på grillen!
- 100 gram jordbær, gerne friske, ellers fra frost
- 40 gram sukker
- 0.5 dl vand
- 1 stk spiseæble
- Kanel efter behov
- 200 gram vanilleis
- 150 gram marcipan
-
Tænd ovnen på 225 grader.
-
Skræl æblet og fjern kernehuset med en udstikker, så æblet forbliver helt.
-
Skær marcipanen i skiver og lav 2 runde "hatte".
-
Så skal coulissen laves. Kom jordbær, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog.
-
Lad det simre, indtil det er blevet tykkere. Husk at omrøre en gang imellem.
-
Skær æblerne over på midten og læg dem i et fad eller på en smurt bageplade med den runde side opad.
-
Drys dernæst æblerne med kanel.
-
Dæk dernæst æblerne med "hattene".
-
Kom dem dernæst i ovnen i ca. 10 min. eller indtil de er gyldne.
-
Anret æblerne på en tallerken med jordbærcoulis og vanilleis.
Gode råd:
- Du kan med fordel bruge andre slags frugt, såsom pærer, abrikoser eller anden fast frugt.