Varmmarineret frugtsalat m/ vanille

  • den 11. januar 2020
  • Likes!
2019-08-28_16h13_42

 

Super lækker dessert eller som tilbehør til vildt stegen

Varmmarineret frugtsalat m/ vanille

Varmmarineret frugtsalat m/ vanille
Tilb. tid
2 t 20 min
Samlet tid
2 t 20 min
 

Super lækker dessert eller som tilbehør til vildt stegen

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: dessert, frugt
Antal: 2 personer
Forfatter: Kokken
Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 120 gram sukker
  • 1 stang vanille
  • 2 stk appelsiner
  • 2 stk søde æbler
  • ½ ananas
  • 150 gram stenfrie druer
  • 2 stk kiwier
  • 1/4 Galiamelon
Sådan gør du
  1. Sæt en gryde over med vand og sukker og kom den delte vanillestang i. Lad det koge indtil lagen er blevet tykkere og vanillestangen har udskilt vanillekornene.

  2. Imens lagen koger, udskæres alle frugterne i passende stykker, gerne i tern, hvis det er muligt.

  3. Kom alle frugterne i en skål og bland det hele godt rundt.

  4. Når lagen er blevet tykkere, tages vanillestangen op af gryden og den kogende lage hældes over frugterne .Dæk dernæst skålen med frugterne til med husholdningsfilm, og lad det hele stå og trække i 2 timer ved stue temperatur.

  5. Når de 2 timer er gået, server da straks på en tallerken sammen med en lækker dessertkage.

Opskriftsnoter

Gode råd:

  • Du kan med fordel servere en lækker dessertkage til. Du kan bruge alle slags frugt, ikke kun dem der er brugt her.
  • Istedet for alm. sukker, kan du bruge rørsukker. Rørsukker bliver hurtigere
    tykt, og har en mere sød smag. Hvis du bruger rørsukker, skal du bruge ca. 30 g mindre sukker.
Artikel kategorier:
De gode gamle retter · Desserter · Livsstil · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...