Super lækker dessert eller som tilbehør til vildt stegen
Varmmarineret frugtsalat m/ vanille
Super lækker dessert eller som tilbehør til vildt stegen
- 2 dl vand
- 120 gram sukker
- 1 stang vanille
- 2 stk appelsiner
- 2 stk søde æbler
- ½ ananas
- 150 gram stenfrie druer
- 2 stk kiwier
- 1/4 Galiamelon
-
Sæt en gryde over med vand og sukker og kom den delte vanillestang i. Lad det koge indtil lagen er blevet tykkere og vanillestangen har udskilt vanillekornene.
-
Imens lagen koger, udskæres alle frugterne i passende stykker, gerne i tern, hvis det er muligt.
-
Kom alle frugterne i en skål og bland det hele godt rundt.
-
Når lagen er blevet tykkere, tages vanillestangen op af gryden og den kogende lage hældes over frugterne .Dæk dernæst skålen med frugterne til med husholdningsfilm, og lad det hele stå og trække i 2 timer ved stue temperatur.
-
Når de 2 timer er gået, server da straks på en tallerken sammen med en lækker dessertkage.
Gode råd:
- Du kan med fordel servere en lækker dessertkage til. Du kan bruge alle slags frugt, ikke kun dem der er brugt her.
- Istedet for alm. sukker, kan du bruge rørsukker. Rørsukker bliver hurtigere
tykt, og har en mere sød smag. Hvis du bruger rørsukker, skal du bruge ca. 30 g mindre sukker.