Kartoffel-Porre suppe med ristede bacon- og rugbrødsstykker

  • den 27. november 2022
  • Likes!

Kartoffel-Porre suppe med ristede bacon- og rugbrødsstykker

Snup du dig en suppe en gang imellem! Og med den her, så er det nemt og hurtigt at få en god og velsmagende suppe på ingen tid!

Kartoffel-Porre suppe med ristede bacon- og rugbrødsstykker
Forb. tid
1 t
 

Lækker mættende suppe , som børnene også kan li'!

Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Nøgleord: bouillon, kartoffel, porre, vand
Antal: 4 personer
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 3 stk Porrer Gerne store
  • 1 kg Kartofler Gerne store og melede
  • 1 Liter Vand
  • 1 stk Grøntsags bouillonterning
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 8 skiver Groft rugbrød UDEN kerner
  • groft salt
  • Olivenolie Til stegning
  • 1 dl Mælk
Sådan gør du
  1. Skræl kartofler og rens porrer

  2. Skær kartoflerne ud i mindre stykker, og ligeså porrerne. Jo mindre stykkerne er, jo hurtigere bliver de møre.

  3. Varm en gryde og kom olivenoilie i den. Svits så kartoflerne samt porrerne i olien, indtil de er gyldne. De må ikke blive brændte.

  4. Hæld nu vand på sammen med bouillonterningen

  5. Lad det stå og simre i minimum 25 minutter indtil det hele er mørt og gennemkogt

  6. Rist nu bacon på en pande, medens suppen simrer. det skal være sprødt.

  7. Skær rugbrødddet ud i tern og rist det ligeså på en pande med lidt smør eller olivenoilie, krydr det med grodft salt. Du kan også komme tern op på en bageplade med bagepapir, komme olivenolie henover ternene og krydre dem med salt, hvorefter du kommer dem i ovnen ved 190 grader i ca. 16 minutter.

  8. Når de ca. 25 minutter er gået med gryden, så tager du gryden af blusset, og stiller den på bordet med en varmebriks under. Kom nu mælken i, samtidig med at blender indholdet i gryden med en stavblender. den skal være helt jævn og glat. Når den har fået den rigtige konsistens(det er smag og behag), så smager du den til med salt og evt. hvid peber. Stil den nu tilbage på komfuret og varm op ved svag varme i ca 10 min.

  9. Server den nu i dybe tallerkener, drys med bacon og rugbrødstern. Velbekomme!

Opskriftsnoter

Du kan med fordel lave dobbelt portion, men med denne portion er der til 2 dage, for 4 personer, hvilket giver utroligt luft i økonomien, når den er lidt trang.

Dobbelt portion, så du kan fryse den ned. den er godt at fryse ned og dermed er det let at lave mad, hvor du en dag har mega travlt på jobbet eller bare ikke orker at lave mad.

Du kan med fordel også bage dette brød til:

 

Focaccia brød med urter
Dette lækre brydebrød eller skivebrød kan varmt anbefales som tilbehør til grillmaden! Der dufter himmelsk når du laver dette brød, og har du grillen klar med en pizzasten ligeså, kan du også lave brødet derpå. Du kan med fordel lave dejen noget tid før du får gæsterne, idet det passer sig selv for det meste.
Tjek denne opskrift ud!
focaccia-1
Stenalder brød
De her brød er at betragte som rigtig stenalderagtige. De består af meget få ingredienser og er hurtige at lave, men smager himmelsk. Og havde jeg haft et ildsted, så var de helt klart kommet på en varm sten!
Tjek denne opskrift ud!
stenalderbrod
Artikel kategorier:
De gode gamle retter · Mad · Opskrifter · Supper

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...