Lækre økologiske grødboller
Lad dig ikke narre, det er ikke grød, men det starter med grød 🙂 De lækreste luftige boller du kan forestille dig, lavet på kun 55 minutter!
Det dufter fantastisk, og de er nemme at lave. Klar, parat, bag!
Lad dig ikke narre, det er ikke grød, men det starter med grød 🙂 De lækreste luftige boller du kan forestille dig, lavet på kun 55 minutter!
- 280 gram hvedemel Økologiske
- 110 gram Havregryn Finvalsede, økologiske
- 40 gram Hørfrø Økologiske
- 40 gram Solsikkekerner Økologiske
- 25 gram Rørsukker Økologisk
- 5 gram himalaya salt
- 25 gram Gær Økologisk
- 4 dl Vand lunkent, 30 grader varmt
-
Rør vandet sammen med Havregryn, hørfrø, sukker, salt og solsikkekerner. Brug en røremaskine eller et piskeris. Lad det stå og hvile i 10-15 minutter.
-
Smuldr dernæst gæret ned i grødblandingen. Tilsæt hvedemelet, og ælt det sammen i røremaskinen eller med en grydeske, indtil det er godt rørt sammen. Dejen skal være fugtig og klæbrig, så det er helt normalt!
-
Dæk nu skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
-
Indstil nu ovnen på 200 grader for varmluftovn eller 220 grader ved alm. ovn.
-
Find en bageplade frem og læg bagepapir på den. Brug nu en fugtig ske til at forme bollerne med. Der skal blive ca. 10-12 boller ud af portionen alt efter hvor store du laver dem.. Brug evt. en skål med vand til at dyppe skeen i, hver gang du har sat en bolle på pladen.
-
Stil nu bollerne i ovnen og lad dem bage 15-18 minutter indtil de er gyldne, og de lyder hule, når du banker på bagsiden af bollen.
-
Når de er færdige, tag dem ud af ovnen, og placer bollerne på en bagerist uden papir, så de bliver kølet af hurtigt. Og så er det bare at smage dem; mums !