Focaccia brød med urter

  • den 11. juli 2020
  • Likes!
focaccia-2

Focaccia brød med urter

Her er et brød der virkelig tager kegler på en grillaften! Prøv det, det er superlet at lave, smager himmelsk, og du kan lave det både på grillen eller i ovnen.

Focaccia brød med urter
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t 50 min
I ovnen
15 min
Samlet tid
2 t 25 min
 

Dette lækre brydebrød eller skivebrød kan varmt anbefales som tilbehør til grillmaden! Der dufter himmelsk når du laver dette brød, og har du grillen klar med en pizzasten ligeså, kan du også lave brødet derpå. Du kan med fordel lave dejen noget tid før du får gæsterne, idet det passer sig selv for det meste.

Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Nøgleord: brød, himalayasalt, olivenolie, urter
Antal: 8 personer
Kalorier: 195 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 400 gram Hvedemel , eller 200 gram hvedemel og 200 gram Ølandshvede. Hvedemelen skal være med højt glutenindhold
  • 25 gram gær
  • 1,5 tsk himalaya salt
  • 3 dl Vand , lunken
  • 3 spsk øko koldpresset ekstra jomfru olivenolie
  • 4 spsk hakkede friske krydderurter , bestem selv hvilke, men basilikum og rosmarin er fantaske til dette brød
  • ekstra havsalt eller himalaya salt til at drysse med.
Sådan gør du
  1. Bland mel og salt i en skål og kom dette i en røremaskine med dejkrog. Hvis ikke du har denne, så lav en fordybning i skålen og kom vand med gæren opløst op i melet med 2 spsk. olie, lidt af gangen, efterhånden som du ælter det sammen.

  2. Hæld blandingen ud på et bord, og ælt det i 5 minutter eller kør maskinen i 5 minutter på medium hastighed. Dejen skal føles blød, men den må absolut ikke klistre, så der skal evt. lidt mere mel i undervejs.

  3. Kom dejen i en skål ælt den i yderligere 10 minutter og undervejs så kommer du de hakkede krydderurter i., Dæk den derefter til. Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca 1,5 time.

  4. Lav en bageplade klar med mel på, eller kom bagepapir på en plade. Uden bagepapiret, så giver det en mere rustisk bund.

  5. Vend så dejen ud på et melet bord, og ælt den i ca. 2 minutter. Dæk den til på bordet og den stå i 10 minutter.

  6. Tænd nu ovnen på 230 grader.

  7. Rul nu dejen ud til en 1 cm. tyk dej og ca. 25 cm i diameter. Læg så dejen over på den melede/ papirklædte bageplade. Dæk den til, og lad den igen hæve i ca. 15.

  8. Efter de 15 minutter er gået, så laver du fordybninger i dejen med dine fingre(kom evt. lidt oliven på dem). I fordybningerne drypper du nu resten af olivenolien samt drysser med salt og evt. lidt flere krydderurter efter behag.

  9. Bag brødet i 15 minutter max. eller indtil det er gyldenbrunt. tag brødet ud, og lg det på en rist til afkøling. Velbekomme!

Opskriftsnoter

Tips:

Du kan med fordel fryse brødet ned i passende trekanter efterføgende, så du altid lige har et brød ved hånden som tilbehør. Du tager det blot op af fryseren, og pakker det ind i staniol, og varmer det så ved 240 grader i ca. 10 minutter. Såfremt det stadig er frossen, så lidt længere tid.

Krydderurter kan du bruge hvad du har lyst af. Det er kun fantasien der sætter grænser. Og er du til hvidløg, så hakker du også dem fint, og kommer i dejen.

 

Artikel Tags:
· ·
Artikel kategorier:
Bagværk · Grill · Mad · Opskrifter · Tilbehør

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...