Tomatsalat m/feta og basilikum

  • den 29. august 2019
  • Likes!
2019-08-29_10h43_22

Lille listig salat med masser af smag til aftenbordet, til den lille sult, ja til hvad som helst!

 

Tomatsalat m/feta og basilikum

Tomatsalat m/feta og basilikum
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
30 min
 

Lille listig salat med masser af smag til aftenbordet, til den lille sult, ja til hvad som helst!

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: salat
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 250 gram cherry- ell. blommetomater
  • 100 gram salattern ell. græsk feta
  • Olivenolie
  • Salt efter behag
  • Peber efter behag
  • 10 blade hakket basilikum
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
Sådan gør du
  1. Lad salattern ell. feta dryppe af i en sigte.

  2. Skyl imens tomater og pil løg og hvidløg.

  3. Hak løg og hvidløg i grove tern og kom det i en stor skål (evt. en dekorativ glasskål).

  4. Kom tomaterne i skålen og bland det hele sammen med friskhakket basilikum.

  5. Kom dernæst feta og oliven i skålen.

  6. Hæld olivenolie over og bland det hele let. Smag til med salt og peber.

  7. Server på portionstallerkener ell. i skåle sammen med et godt glas hvidvin.

Opskriftsnoter

Gode råd:

  • Du kan med fordel tilsætte sorte oliven til retten. Det giver en helt fantastisk smag.
  • Sorte oliven er ikke altid sorte oliven. Hvis der udenpå emballagen står "E579", så
    er indholdet grønne oliven, der er farvet sorte. Så gå efter sorte oliven, naturel og gerne græske kalamata, franske nyonce eller farga-oliven fra den spanske højslette.
  • Istedet for salatløg, kan du erstatte dem med rødløg. Det giver en mere pikant og
    kraftig smag.
  • Server evt. hvidløgsbrød til. (se opskriften på siden)
  • Hvidvin passer fantastisk til denne ret.
  • Du kan også drikke en god mørk øl til denne ret.
Artikel kategorier:
Opskrifter · Tilbehør

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...