Hjemmelavet kransekage til nytår!

  • den 30. december 2021
  • Likes!
kransekage

Hjemmelavet kransekage til nytår!

Der er ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og det hører nytåret til, når vi skal til at skåle og byde det nye år velkommen!

Så her er er en meget nem opskrift på hjemmelavet kransekage, som du med lethed kan lave dagen før nytåret. Har du marcipan i overskud fra konfekten du lavede før jul, så kan du med fordel bruge resten af din marcipan nu, og få glæde af et lækkert stykke kransekage, som du helt selv har bagt. Det smager faktisk bedre, end det du køber i butikken, fordi det ikke indeholder andet end ren rå marcipan og sukker. Der er ingen tilsætningsstoffer eller andet grimt, og du kan spise det med god samvittighed.

Hjemmelavet kransekage til nytår
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
20 min
Tid i ovnen
12 min
Samlet tid
1 t 2 min
 

Der er ikke noget bedre end at lave sin egen kransekage. Og så gør det ikke noget at det er rigtigt let!

Ret: Bagværk, Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 12 stk
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
Kransekagemassen
  • 100 gram Flormelis
  • 1 stk Pasteuriseret æggehvide , ca. 30 gram
  • 250 gram Marcipan , rå
Glasur
  • 70 gram flormelis
  • ½ stk Pasteuriseret æggehvide
Sådan gør du
  1. Smuldr marcipan i en skål(røreskål eller alm. skål, hvor du kan ælte det), sammen med æggehvide og flormelis. Ælt det godt ind i hinanden til en lind masse. Det vil være lidt klisteret men det er helt normalt.

  2. Kom det i en sprøjtepose med en trekant tyld, og sprøjt det ud på en bageplade med papir. Lav 12 stk. Alternativt kan du rulle dejen ud i ca. 2 cm. tykkelse, og så skære dejen op i 12 stk. hvorefter du med din pege og tommeltot, klemmer dejen foroven, så den bliver trekantet.

  3. Lad dejen stå på pladen i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig. Når der er gået 20 min. , tænder du ovnen på 200 grader med over og undervarme, så den er klar til brug.

  4. Når de 30 min. er gået, så kommer du pladen med kransekagemassen i ovnen og lader dem bage ca. 12. minutter, indtil de er flot gyldne.

  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, enten på en bagerist, eller ude i kulden på pladen.

  6. Bland nu glasuren, og kom den i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne af posen, så du nu kan pynte din kransekage med streger i zig-zag format. Nogen laver streger på tværs, andre på langs. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Opskriftsnoter

TIPS:

Nogen kommer chokolade i bunden af kransekagen. Hvis du vil dette, kan du når de er helt kolde, dyppe bunden af kransekagen i mørk chokolade, stille dem på bagepapiret igen, og lade dem størkne. Du kan så bagefter pynte dem med glasur.

Andre kommer også nougat indeni kransekagen. Hvis du vil dette, kan du når du sprøjter massen ud på bagepladen, lave en flad sprøjtning, og så komme nougat på massen i små ruller, og så bagefter sprøjte henover disse, med alm. trekant tyld. 

Artikel kategorier:
Bagværk · Desserter · Kager · Mad · Opskrifter · Tilbehør · Tilberedninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
12 − 8 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...