Rustikke brød
Herunder er et lækkert brød baseret på Manitoba mel og hvedemel. Det bliver som havde du hentet det fra bageren, men alene duften når du bager, er himmelsk, så hvorfor ikke kaste sig ud i det og bage det selv, og så er det også meget billigere!
Vi har her lavet det på bagestål. En helt fantastisk opfindelse, som gør dit brød endnu bedre, og overgår derfor også bagerens med flere længder, vil vi vove at påstå.
Du kan købe bagestålet lige her, såfremt du ikke allerede ejer et!
Lækre rustikke brød, som bageren laver den, men her er du helten i rummet!
- 25 gram gær Økologisk
- 5 dl Vand
- 400 gram Hvedemel tipo 00 Økologisk
- 350 gram Manitoba mel Økologisk
- 10 gram himalaya salt
- 2 spsk Olie Ekstra jomfru
-
Rør vand og gær sammen, indtil gæren er rørt ud i vandet. Du kan med fordel røre det sammen på en løkkenmaskine. Det letter processen!
-
Tilsæt olien og saltet og rør igen dette ud.
-
Tilsæt nu begge meltyper og rør og ælt det til en lind masse. Den vil være lidt fugtig, men det skal den være. Lad den blive æltet helt glat. Dæk nu skålen til og lad den hæve i 2 timer.
-
Når den første time er gået, så tænder du ovnen på 250 grader og kommer dit bagestål i ovnen samtidig.
-
Når de 2 timer er gået, så tager du dejen frem igen, og former dem til 2 lige store brød, som du derefter placerer på din indstiksplade med bagepapir(husk at bagepapiret skal være svanemærket, da det kan modstå varmen).
-
Drys med mel henover brødene, så de bliver godt melede. Rids dernæst brødene med en skarp kniv eller med en brød ridser.
-
Lad brødene efterhæve ca. 30 minutter, og når de er gået, kommer du brødene i ovnen ind på bagestålet og giver dem 18 minutter ved 250 grader.
-
Når de 18 minutter er gået, åbner du ovnen kort, så overskydende damp kan komme ud, lukker igen og iver så brødene ydereligere 18 minutter, men nu kun på 220 grader.
-
Tag derefter brødet ud og lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!