Ølandshvede rustikt brød

  • den 25. marts 2021
  • Likes!
olandsrustik

Rustikke brød med ølandshvede

Herunder er et lækkert brød baseret på Ølandshvedemel og Tipo 00 hvedemel Det bliver meget bedre end bagerens. Det bliver himmelsk, så hvorfor ikke kaste sig ud i det og bage det selv, og så er det også meget billigere!

Vi har her lavet det på bagestål. En helt fantastisk opfindelse, som gør dit brød endnu bedre, og overgår derfor også bagerens med flere længder, vil vi vove at påstå.

Du kan købe bagestålet lige her, såfremt du ikke allerede ejer et!

Rustikke brød med Ølandshvede
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
36 min
Hævetid
2 t
Samlet tid
3 t 6 min
 

Lækre rustikke brød med ølandshvede, meget bedre end bagerens!

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Nøgleord: bagværk, brød, gær
Antal: 2 brød
Kalorier: 1467 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 25 gram gær Økologisk
  • 5 dl Vand
  • 400 gram Hvedemel tipo 00 Økologisk
  • 230 gram hvedemel Økologisk
  • 120 gram Ølandshvede
  • 10 gram himalaya salt
  • 2 spsk Olie Ekstra jomfru
Sådan gør du
  1. Rør vand og gær sammen, indtil gæren er rørt ud i vandet. Du kan med fordel røre det sammen på en løkkenmaskine. Det letter processen!

  2. Tilsæt olien og saltet og rør igen dette ud.

  3. Tilsæt nu begge meltyper og rør og ælt det til en lind masse. Den vil være lidt fugtig, men det skal den være. Lad den blive æltet helt glat. Dæk nu skålen til og lad den hæve i 2 timer.

  4. Når den første time er gået, så tænder du ovnen på 250 grader og kommer dit bagestål i ovnen samtidig.

  5. Når de 2 timer er gået, så tager du dejen frem igen, og former dem til 2 lige store brød, som du derefter placerer på din indstiksplade med bagepapir(husk at bagepapiret skal være svanemærket, da det kan modstå varmen).

    rustik1
  6. Drys med mel henover brødene, så de bliver godt melede. Rids dernæst brødene med en skarp kniv eller med en brød ridser.

    rustik2
  7. Lad brødene efterhæve ca. 30 minutter, og når de er gået, kommer du brødene i ovnen ind på bagestålet og giver dem 18 minutter ved 250 grader.

  8. Når de 18 minutter er gået, åbner du ovnen kort, så overskydende damp kan komme ud, lukker igen og giver så brødene yderligere 18 minutter, men nu kun på 220 grader.

  9. Tag derefter brødet ud og lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!

Artikel kategorier:
Bagværk · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...