Nemme vaniljekranse til julen

  • den 11. december 2021
  • Likes!
vaniljekranse

Nemme vaniljekranse til julen

Der er ikke noget bedre end at bage sine egne vaniljekranse. Og slet ikke her i julen, hvor alt vil dufte så skønt af bagværk. Der er noget helt særligt over julen, og derfor tænker jeg også hvert år på hvordan min jul var, da jeg var lille, hvor man på lang afstand hos mine bedsteforældre kunne dufte de nybagte klejner og vaniljekranse!

Så for at hylde julen og dens glæder, har jeg herunder en nem og lækker opskrift på vaniljekranse, som ikke kan gå galt.

Glædelig jul til jer alle, her fra Foodbloggen!

Nemme vaniljekranse til julen
Forb. tid
20 min
I ovnen
12 min
Samlet tid
32 min
 

Vaniljekranse er et hit i julen, men orker man at lave dem? Er det ikke bare nemmere at gå ned i supermarkedet og købe en pakke? Jo, det kan godt være, men er det ikke hyggeligt at lave sine egne kager? Det synes vi her på Foodbloggen, og derfor ho-hoster vi op med en nem opskrift på vaniljekranse, så du ikke skal bruge hele dagen i køkkenet!

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Nøgleord: æg, sukker, vanilje
Antal: 80 stk
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 250 g Hvedemel
  • 180 g Smør
  • 125 g Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker eller 1 stang vanilje
  • 2 stk Æggeblommer
  • 50 g Mandler smuttede og finthakkede
Sådan gør du
  1. Bland mel og det kolde smør sammen og smuldr det, samtidig med at tilsætter resten af ingredienserne. Arbejd det hele ind i hinanden stille og roligt, indtil det hele er en lind dejklump.

  2. Kom dejen i en plastikpose og læg det i køleskabet natten over til næste dag.

    vaniljekransedej
  3. Saml din kødmaskine, og sæt stjernetyllen på, men uden kniven isat og hulringen,

  4. Tænd ovnen på 180 grader celsius varmluft.

  5. Tag nu dejen ud af kølskabet, og lad den hvile på køkkenbordet i 10 min.

  6. Kom nu dejen i mindre stykker i kødmaskinen og drej dejen ud gennem stjernetyllen, så den bliver ca. 6-7 cm. lang, hvorefter du brækker den af og former den til en krans. Sådan fortsætter du indtil dejen er brugt.

  7. Læg kransene på en bageplade med papir og bag kransene i ovnen i ca. 12 minutter, indtil de er gyldne.

  8. Har du flere plader end der kan være i ovnen, kan du tage kransene af og lægge dem på en rist, så de kan køle af, og bruge pladen med papir igen. Nu dufter der herligt af jul, og så er du klar til at gæsterne kan komme og fortære din hjemmebagte vaniljekranse!

Artikel kategorier:
Kager · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...