Lækker frisk blomkålssalat med karry er et hit på sommerbordet. Husker tydeligt fra dengang jeg spiste hos min farmor, at den kom på bordet, når søndagsfrokosten skulle indtages på terrassen i baghaven.
Blomkålssalat m/karry og sød sennep
Lækker frisk blomkålssalat med karry er et hit på sommerbordet. Husker tydeligt fra dengang jeg spiste hos min farmor, at den kom på bordet, når søndagsfrokosten skulle indtages på terrassen i baghaven.
- 1 lille blomkålshoved
- 1 spsk sød sennep
- 1.5 dl creme fraiche 18% eller fromage frais
- Karry efter behag, gerne sød
- 6 stk cherrytomater som pynt
- 1 bundt purløg
-
Skyl blomkålet under vand. Del det derefter i meget små buketter. Lad blomkålsbuketterne dryppe godt af i et viskestykke.
-
Rør creme fracihe, sød sennep, karry og hakket purløg sammen i en skål.
-
Smag dernæst til med salt og peber.
-
Kom dernæst blomkålsbuketterne i dressingen og vend det hele godt sammen.
-
Server det enten i en stor skål eller anret på en tallerken. Pynt med halve cherrytomater og hakket purløg.
Gode råd:
- Du kan selv vælge hvilken slags karry du vil bruge. Sød eller stærk karry.
- Bag evt. et lækkert brød til.