Peber & cheddar grydebrød

  • den 22. april 2020
  • Likes!
Cheddarbrød med peber

Peber & cheddar grydebrød

Peber & cheddar grydebrød
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Hævetid ialt
50 min
Samlet tid
1 t 50 min
 

Lækkert og luftigt grydebrød med cheddarost og Ølandshvede, sætter prikken over i'et på middagsbordet eller til frokost hvor et anderledes brød er velkomment.

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: brød, cheddar, peberfrugt
Antal: 1 brød
Kalorier: 1902 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 spsk Olivenolie Jomfru, økologisk
  • 2,5 dl Vand
  • 10 gram himalaya salt
  • 15 gram sukker
  • 140 gram Revet cheddarost
  • 20 gram Peberfrugt ,rød og gul
  • 375 gram Ølandshvede ,økologisk
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i det lillefingervarme vand(33 grader) og tilsæt olie, sukker og salt.

  2. Når det hele er opløst, så tilsættes halvdelen af Ølandsmelet, og der æltes godt. Brug en røremaskine for bedste resultat.

  3. Når det er æltet godt, så tilsætter du det revne cheddarost, og ælter igen det godt ind i den fugtige dej.

  4. Tilsæt nu resten af melet, og ælt godt, til det er en lind masse. Klistrer det meget, tilsættes lidt mere mel, indtil dejen er lind.

  5. Lad det nu hæve under et klæde i 20 minutter.

  6. Når det er hævet, så tages det ud af skålen og æltes på et meldækket bord rundt og fint, hvorefter det lægges i en olieret skål, så det let kan slippe, når det har hævet igen. Skær ligeså et snit begge veje i et kryds, så det får et fint mønster når det hæver.

  7. Lad det nu hæve i skålen i 30 minutter, go sæt nu en gryde der kan tåle ovn i ovnen ved 230 grader samtidig med. Gryden bliver da godt gennemvarm, inden du skal have brødet i ovnen.

  8. Når de 30 minutter er gået, så tager du igen dejen op af skålen, og dækker dejen foroven med skiver af peberfrugten fordelt på brødet.

  9. Tag nu den varme gryde ud af ovnen(husk at den er meget varm), læg dejen på et stykke bagepapir og så ned i gryden med det hele. Da dejen jo er olieret udenpå.

  10. Kom dernæst låg på gryden og kom den i ovnen ved stadige 230 grader i 35 minutter.

  11. Når de 35 minutter er gået, tager du låget af gryden og brødet får 10 minutter uden låg ved samme gradeantal.

  12. Når brødet er gyldent og lyder hult når du banker på det, så er brødet færdigt, og du kan tage det ud, ligge det på en rist, og så ellers nyde brødet lunkent, med en god klat smør på, eller hvad du nu har lyst til!

Opskriftsnoter

Tips:

Du kan også, hvis du vil have det endnu stærkere, bruge chilipeber skiver istedet, blandet med peberfrugt. det giver en mere pikant smag. Ligeså kan du også bruge blåskimmelost i stedet for revet cheddar, men du skal så bruge mere mel, for at få dejen til at være lind.

Find melet her på dette link

 

Artikel Tags:
· ·
Artikel kategorier:
Bagværk · Mad · Opskrifter · Tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
5 + 20 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...