Grillen skal da bruges så meget så muligt i sommeperioden, når man nu har den! Så hvorfor ikke grille lidt fisk også. Fisk er godt og ifølge Sundhedsstyrelsen skal vi spise fisk minimum 2 gange om ugen. Så gør det spændende, let og ligetil med denne ret.
Marineret, grillet laksefilet
Grillen skal da bruges så meget så muligt i sommeperioden, når man nu har den! Så hvorfor ikke grille lidt ..
- 1.5 kg Laks eller en lakseside, fersk, på ca 1,5 kg.
- 1 dl olivenolie
- ½ dl citron
- hvid peber
- salt
- 1 lille Løg
-
Køb et helt Laksestykke i køledisken som beskrevet eller få fiskehandleren til at filetere laksen, så den er til at tilberede ganske let. Husk at nervebene skal tages ud, det er dem som sidder lodret i midten af stykket, som ikke kan skæres ud med en kniv.
-
Når stykket er renset for ben, så skærer du det i passende stykker og kommer stykkerne i en pose eller i en skål som er stor nok til at hælde marinade over dem.
-
Rør marinaden sammen af olivenolie, citronsaft, salt, peber og fintsnittet løg.
-
Hæld marinaden over fisken. Sørg for at det bliver blandet godt med fisken, og luk posen såfremt du har brugt den. Stil eller læg dernæst fisken med marinaden i køleskabet i 6 timer, så det kan blive godt marineret.
-
Når de 6 timer er gået, så kan fisken grilles på en varme grill i 15 minutter, indtil skindet løfter sig fra fisken.
-
Server gerne en lækker dressing til, evt. min lækre bacon/purløgsdressing som du ligeså finder her på siden.
Server også nogle grøntsager fra grillen til denne ret, evt. grillede peberfrugter, mark champignoner eller anden grøntsag, som du kan lide. Ligeså kan du med fordel lave en lækker tomatsalat og servere til.