Knækbrød med gulerods pulp
Du får her disse sunde mættende knækbrød med gulerods pulp, som du kan bruge til alle måltider eller som en sund snack.
(Kan også laves med 200 g revet gulerødder, æbler og ingefær)
Du får her disse sunde mættende knækbrød med gulerods pulp, som du kan bruge til alle måltider eller som en sund snack.
(Kan også laves med 200 g revet gulerødder, æbler og ingefær)
- 200 gram Pulp fra Gulerodssaft (se opskrift på gulerodssaft her på siden)
- 3 dl Vand
- 100 gram Sesamfrø
- 50 gram Solsikkefrø
- 2 spsk Loppefrøskaller + ½ til 1 glas vand ekstra da de suger væske. (kan undlades)
- 1 tsk himalaya salt
- 50 gram Græskarkerner
- 4 spsk Chiafrø
-
Tænd ovnen med varmluft ved 125 ℃.
-
Kom 200 g gulerods pulp i en skål.
-
Tilsæt chiafrø, vand, sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner, loppefrøskaller og himalaya salt.
-
Rør det hele rundt, lad stå ca. 30 minutter.
-
Massen må ikke være for våd, del portionen i 2 dele.
-
Hver portion rulles tyndt ud på bagepapir med et lag bagepapir over på.
-
Skær felter med en pizzaskære eller en klejnespore.
-
Bages i ca. 2 timer.
Tips:
Kan opbevares i en lufttæt beholder op til 14 dage.
Køb ingredienserne her på links herunder:
Du finder opskriften på gulerodssaft lige her
Herunder et uddrag fra
Kilde: biodanepharma
Det er vigtigt at få nok fibre hver dag, men hvorfor er fibre vigtige? Fordi kostfiber er godt for kroppen, fordøjelsen og din generelle sundhed. Specielt vandopløselige kostfibre er rigtig gode for fordøjelsen og mætter godt. Fiberrig kost beskytter desuden mod en række livsstilsygdomme, som fx hjerte-og karsygdomme, cancer i tyktarmen og type 2 diabetes.
Hvad er fibre?
Kostfibre er særligt grove kulhydrater, som består af lange kulhydratkæder og findes i alle vegetabilske madvarer. De transporteres ufordøjet gennem tyndtarmen, fordi fordøjelsesenzymerne her ikke kan nedbryde dem til kortere kæder, som kan optages over tyndtarmens vægge. I tyndtarmen (og senere i tyktarmen) medvirker kostfibrene til at skabe en øget masse i tarmen på grund af deres evne til at binde væsker og svulme op og danne en geléagtig masse. Og endelig påvirker de tarmmassens viskositet, og får det til at glide nemmere gennem tyktarmen.
Kostfibre ankommer derfor til tyktarmen i nærmest ufordøjet tilstand. Og her får de endnu en vigtig funktion. De er nemlig substrat (mad) for tyktarmens bakterier, mikrofloraen, og bliver altså fermenteret af bakterierne.
Sunde kostfibre
Kostfibre opdeles ofte i to hovedgrupper: vandopløselige kostfibre og vanduopløselige kostfibre. Generelt indeholder fiberrige fødevarer en blanding af de to typer kostfibre. De (vand)opløselige kostfibre bliver fermenteret af tyktarmens mikroflora og bidrager dermed til en sund bakterieflora, mens de (vand)uopløselige kostfibre for det mest undgår at blive fermenteret og derfor bidrager med en afførende effekt, fordi de øger afføringsmassen ved at binde vand.