Hummus

 • den 17. marts 2020
 • Likes!
hummus

Hummus er nem at lave og smager fantastisk godt. Bruges som tilbehør til salater, falafler, gryderetter, som dressing til sandwich, i bagværk og som dip til grøntsagsstænger.

Hummus
Forb. tid
12 t
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
13 t
 

Hummus er nem at lave og smager fantastisk godt. Bruges som tilbehør til salater, falafler, gryderetter, som dressing til sandwich, i bagværk og som dip til grøntsagsstænger.

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Heidi Lie
Ingredienser
 • 150 gram Tørrede kikærter eller 2 dåser kikærter (400 g i dåse. Drænet vægt 240 g)Hvis du har frosset demned skal du bruge 300 g optøet/kogte kikærter
 • 4-5 fed Hvidløg
 • 1 stk Citron Saften fra denne
 • 1 dl Vand
 • 4 spsk Spidskommen (kan udelades)
 • 1 ½ tsk Himalaya salt
 • Peber efter behag
 • 10 spsk Olivenolie øko koldpresset ekstra jomfruolivenolie
 • Paprika på toppen og evt. nogle ristede kikærter.
Sådan gør du
 1. Hvis du bruger tørrede kikærter skal du skylle dem først og derefter sæt dem i blød i rigeligt vand i ca. 10 - 12 timer. Hæld vandet fra og koges i rigeligt med nyt vand i 50 minutter, kasser det kogte vand igen.

 2. Kom enten de kogte kikærter eller kikærter fra dåse som er skyllet og hvor dåse vandet er kasseret, i en skål med presset hvidløg, vand, spidskommen, citronsaft, salt, peber og blend hummusen med en stavblender til massen er jævn.

 3. Bland olivenolien i med en ske. Hvis du vil have den mere blød, kan der tilsættes mere vand.

 4. Server hummusen i en skål og top med paprika og evt. med nogle ristede kikærter.

Opskriftsnoter

Tips:

Hummus er nem at lave og smager fantastisk godt. Bruges som tilbehør til salater, falafler, gryderetter, som dressing til sandwich, i bagværk og som dip til grøntsagsstænger.

Kog gerne en stor portion kikærter ad gangen og frys dem ned for så kan du hurtig være klar til at lave en lækker hummus eller ristede kikærter.

Kikærter er rigtige sunde, lækre og giver dig god energi og har et lavt glykæmisk indeks som giver et  stabilt blodsukker.

Hvis du er vegetar kan kikærter nemt erstatte kød i et måltid, da de indeholder 20 g protein pr. 100 g kikærter.

Protein = kroppens vigtigste byggesten i opbygning af muskler og væv. Vores proteinbehov pr. dag ligger ca. på 0,8-1,0 g pr. kg legemsvægt.
Højt indhold af kostfibre = mætter og holder gang i en god fordøjelse, positiv effekt på din tarmflora.

Spis dig sund med de lækre kikærter, en kvalitet olivenolie, himalaya salt og øko bagepapir fra netspiren.dk

Køb produkterne her:

Kikærter

Ekstra Jomfruolivenolie

Ubleget bagepapir, nedbrydeligt

Kværnsalt Himalaya

Kikærter på dåse

Kilde fra madpyramiden.dk

Ernæring - Kikærter

Du finder kikærter nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Kikærter giver dig god energi, og har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse.

De har også et højt indhold af proteiner, som er byggesten til dine muskler og væv, og som også gør din krop mæt. Derudover har kikærter et højt indhold af de fedtopløselige vitaminer K og E, som hjælper dine sår med at hele og som styrker dit immunforsvar. Samtidig er kikærter en god kilde til mineralerne kalk, jern, fosfor og zink, som styrker dine knogler og giver din krop god energi.

Hvis du er vegetar, er kikærter er særligt gode, fordi de indeholder alle de aminosyrer (proteiner), du har brug for, så de kan nemt erstatte kød i et måltid.

Kombiner med grøntsager og ristede kikærter som en sund snack

Artikel kategorier:
Grøntsager · Mad · Opskrifter · Tilbehør · Tilberedninger

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...