Den klassiske pesto, kommer du langt med.
Lækker pesto m/ oliven og hvidløg
Lækker pesto m/ oliven og hvidløg
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
Den klassiske pesto, kommer du langt med.
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Italiensk
Antal: 2 personer
Kalorier: 1161 kcal
Ingredienser
- 50 gram pinjekerner
- 30 blade blade basilikum
- 2 dl god olivenolie
- 3 spsk parmesanost revet
- 2 fed hvidløg
- 100 gram grønne oliven
- 2 tsk citronsaft
Sådan gør du
-
Blend det hele i en foodprocessor påsat knive, mens du tilsætter olivenolie lidt af gangen. Lad det køre indtil det er helt blankt og lindt.
-
Kom det dernæst i et atamonskyllet syltetøjsglas og sæt det i køleskabet. Du kan nu bruge det i gryderetter og italienske pastaretter.
Opskriftsnoter
Gode råd:
- Hvis du vil opbevare det i længere , kan du ligeså tilsætte en tsk. atamon imens du blender det hele.
- Du kan med fordel riste pinjekernene gyldne, hvis du vil have en kraftigere smag.
Det er vigtigt med en god olivenolie, idet den vil træde igennem når den varmes op i den ret, hvor du tilsætter den. - Hvis du ikke vil have så fin en pesto, men mere grovkernet, skal du blot lade være med at køre den så længe i blenderen.
- Du kan servere det som dip til chips eller sammen med et lækkert brød som snack.