Den nemme opskrift til lækkert brød, og en hurtig en af slagsen, før der kommer gæster.
Hvidløgsbrød m/ basilikum
Den nemme opskrift til lækkert brød, og en hurtig en af slagsen, før der kommer gæster.
- 20 gram sukker
- 320 gram hvede- ell. grovmel
- 2-3 stk grofthakkede hvidløgsfed
- 12 friske basilikumsblade
- 100 gram smør
- 2.5 dl mælk, gerne sødmælk
- 50 gram gær
- 5 gram groft salt
-
Tænd ovnen på 180 grader.
-
Varm mælken op i en gryde til den er lillefingervarm (ca. 35 grader), kom den i en stor skål og opløs herefter gæren i mælken. Kom dernæst det hakkede hvidløg og basilikum i skålen. Tilsæt sukker og salt.
-
Rør det hele godt rundt indtil sukkeret er helt opløst.
-
Kom dernæst mel i og rør rundt, indtil dejen er lind og ensartet. Hvis der er behov for at ælte lidt, kom dejen ud på bordet, og ælt den færdigt der.
-
Læg dejen i skålen igen og drys med lidt mel. Lad den dernæst hæve i 40 minutter under klæde, ikke alt for køligt.
-
Find en bageplade frem og læg bagepapir på.
-
Hæld dejen ud på et let melet bord, og slå dejen ned til en kugle. Rul hver del ud til en pølse.
-
Bank pølsen ud, så den bliver flad, og tag dernæst smørret og fordel det på midten af den flade dej.
-
Læg dernæst kanterne henover smørret, først enderne, dernæst de lange kanter, således at brødet samles. Læg det dernæst på pladen.
-
Lad brødet hæve i 1 time, pensl det med olie og kom det i den forvarmede ovn i 25 minutter.