Hvidløgsbrød m/ basilikum

  • den 29. august 2019
  • Likes!
2019-08-29_10h52_41

Den nemme opskrift til lækkert brød, og en hurtig en af slagsen, før der kommer gæster.

Hvidløgsbrød m/ basilikum

Hvidløgsbrød m/ basilikum
Tilb. tid
2 t 25 min
Samlet tid
2 t 25 min
 

Den nemme opskrift til lækkert brød, og en hurtig en af slagsen, før der kommer gæster.

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 20 gram sukker
  • 320 gram hvede- ell. grovmel
  • 2-3 stk grofthakkede hvidløgsfed
  • 12 friske basilikumsblade
  • 100 gram smør
  • 2.5 dl mælk, gerne sødmælk
  • 50 gram gær
  • 5 gram groft salt
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Varm mælken op i en gryde til den er lillefingervarm (ca. 35 grader), kom den i en stor skål og opløs herefter gæren i mælken. Kom dernæst det hakkede hvidløg og basilikum i skålen. Tilsæt sukker og salt.

  3. Rør det hele godt rundt indtil sukkeret er helt opløst.

  4. Kom dernæst mel i og rør rundt, indtil dejen er lind og ensartet. Hvis der er behov for at ælte lidt, kom dejen ud på bordet, og ælt den færdigt der.

  5. Læg dejen i skålen igen og drys med lidt mel. Lad den dernæst hæve i 40 minutter under klæde, ikke alt for køligt.

  6. Find en bageplade frem og læg bagepapir på.

  7. Hæld dejen ud på et let melet bord, og slå dejen ned til en kugle. Rul hver del ud til en pølse.

  8. Bank pølsen ud, så den bliver flad, og tag dernæst smørret og fordel det på midten af den flade dej.

  9. Læg dernæst kanterne henover smørret, først enderne, dernæst de lange kanter, således at brødet samles. Læg det dernæst på pladen.

  10. Lad brødet hæve i 1 time, pensl det med olie og kom det i den forvarmede ovn i 25 minutter.

Artikel kategorier:
Opskrifter · Tilbehør

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...