Pandekager m/ cognac og appelsinskal
Pandekager m/ cognac og appelsinskal
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
40 min
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk, Fransk
Nøgleord:
æg, mælk
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 2.5 dl mælk
- 1 spsk olie
- 2 cl cognac
- 2 små æg
- 125 gram hvedemel
- 2 tsk vanillesukker
- Revet skal af 1 appelsin
Sådan gør du
-
Pisk mælk, olie, cognac, appelsinskal og æg sammen i en røreskål.
-
Drys herefter melet i under pisknng, til dejen er helt jævn og glat uden klumper.
-
Sæt et par små pander på komfuret og varm dem op, til de er hede.
-
Bag derefter dejen på panderne. Tilsæt lidt olie, for hver gang en ny dej hældes på. Du vender pandekagen, når dejen er fast og har fået en gylden farve.
-
Når alle pandekager er bagt, serveres de med sukker. Se flere forslag under denne opskrift.
Opskriftsnoter
Gode råd:
- Du kan med fordel servere frugtsalat til pandekagerne. Denne opskrift finder du på
siden - Brombærsyltetøj eller vanilleis er også godt til pandekager, samt flormelis eller en
lækker hindbærsauce. - Brug helst en økologisk appelsin, da disse ikke er overfladebehandlede.