Pandekager m/ cognac og appelsinskal

  • den 11. januar 2020
  • Likes!
2019-08-28_16h15_14

Pandekager m/ cognac og appelsinskal

Pandekager m/ cognac og appelsinskal
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Fransk
Nøgleord: æg, mælk
Antal: 2 personer
Forfatter: Kokken
Ingredienser
  • 2.5 dl mælk
  • 1 spsk olie
  • 2 cl cognac
  • 2 små æg
  • 125 gram hvedemel
  • 2 tsk vanillesukker
  • Revet skal af 1 appelsin
Sådan gør du
  1. Pisk mælk, olie, cognac, appelsinskal og æg sammen i en røreskål.

  2. Drys herefter melet i under pisknng, til dejen er helt jævn og glat uden klumper.

  3. Sæt et par små pander på komfuret og varm dem op, til de er hede.

  4. Bag derefter dejen på panderne. Tilsæt lidt olie, for hver gang en ny dej hældes på. Du vender pandekagen, når dejen er fast og har fået en gylden farve.

  5. Når alle pandekager er bagt, serveres de med sukker. Se flere forslag under denne opskrift.

Opskriftsnoter

Gode råd:

  • Du kan med fordel servere frugtsalat til pandekagerne. Denne opskrift finder du på
    siden
  • Brombærsyltetøj eller vanilleis er også godt til pandekager, samt flormelis eller en
    lækker hindbærsauce.
  • Brug helst en økologisk appelsin, da disse ikke er overfladebehandlede.
Artikel kategorier:
Desserter · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...