Syltede rødløg
Disse lækre syltede rødløg passer perfekt til den lækre hjemmelavede burger fra din grill i haven, til tapas og forloren hare. Det er lækkert og knasende, det er sødt og surt. Det er himmelsk. Og så er det utrolig nemme! Skynd dig at få lavet nogen til weekenden!
Disse lækre syltede rødløg passer perfekt til den lækre hjemmelavede burger fra din grill i haven, til tapas og forloren hare. Det er lækkert og knasende, det er sødt og surt. Det er himmelsk. Og så er det utrolig nemme! Skynd dig at få lavet nogen til weekenden!
- 4 stk Rødløg store
- 2.5 dl Eddike eller æblecidereddike
- 2.5 dl sukker eller rørsukker
- himalaya salt efter behag
- Peber efter behag
-
Skær løgene i tynde løgringe
-
Kom eddike og sukker samt salt og peber i en gryde og lad det koge op, så det er helt smeltet, og rør det rundt. Må ikke koge, kun lige nå kogepunktet.
-
Når det når kogepunktet, så skruer du ned for varmen og kommer løgene i. Rør rundt, og få dækket alle løg med massen.
-
Lad det simre i 2 minutter. Tag dernæst gryden af varmen, og kom det hele over i et rent skoldet syltetøjsglas, og kom låg på.
-
Stil det til afkøling i køleskabet eller i spisekammeret. Det kan holde sig nogle uger, såfremt du ikke spiser det hele på en gang. Mums 🙂
Du kan med fordel komme krydderier i lagen når du varmer det op.
Du kan f.eks. bruge:
- Sorte peberkorn
- Nelliker
- Stødt karry
- Gurkemeje(giver en flot farve)
- Dildkviste
- Tørrede hyldebær
- Anis