Nok den salat jeg har lavet flest gange til mine gæster, og ja, mere end een gang ?
De ringer ligefrem og vil have mig til at lave den igen, næste gang de kommer på besøg!
Hvis du vil have en lidt tyndere dressing, kan du bruge creme fraiche 9%
eller fromage frais.
Brug f.eks. thai basilikum, da det giver en lækker smag af lakrids og citron.
Sprød salat m/ bacon, oliven og hvidløgsdressing
Nok den salat jeg har lavet flest gange til mine gæster, og ja, mere end een gang ?De ringer ligefrem og vil have mig til at lave den igen, næste gang de kommer på besøg!
- 40 gram blandet frisk salat
- 100 gram bacon i tern, ristet og afdryppet
- 70 gram syltede oliven, grønne eller sorte
- 3 stk blommetomater eller cherrytomater
- 70 gram sprødristet bacon Hvis, der ønskes mere drys henover, udover de 100 gram. Kan udelades
-
Riv salaten i mindre stykker og læg den i en skål.
-
Afdryp de grønne eller sorte oliven og bland dem i salaten.
-
Skyl blommetomaterne og skær dem i både. Lad gerne stilken blive på, den giver ligeledes smag. Læg tomaterne i salatskålen.
-
Kom creme fraiche i en skål, og bland det sammen med hakket thai basilikum og hvidløg.
Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
-
Anret nu salaten på en tallerken eller i en flot skål og drys bacontern henover. Dryp med dressing og server.
Hvis du vil have en lidt tyndere dressing, kan du bruge 9% creme fraiche eller fromage frais.