En opskrift til kaffen, til gæsterne der hurtigt kommer fordi og hilser på, en lille snack, når sulten melder sig. En gang imellem må man gerne synde. Så hvorfor ikke gøre det med denne lille kage, som i øvrigt er rigtig god til at fryse ned.
Skulle du vælge at fryse den ned, og laver du en større portion, så undlad at komme chokolade på den, til du tager den op ad af fryseren igen. Den kan satens holde ca. 4-6 måneder uden problemer i fryseren.
En opskrift til kaffen, til gæsterne der hurtigt kommer fordi og hilser på, en lille snack, når sulten melder sig. En gang imellem må man gerne synde. Så hvorfor ikke gøre det med denne lille kage, som i øvrigt er rigtig god til at fryse ned.
- 110 gram hasselnødder
- 100 gram Smør
- 100 gram sukker
- 2 stk æg
- 110 gram hvedemel
- 100 gram mørk chokolade
- Revet skal af 1 appelsin
- 2 tsk vanillesukker
- 2 tsk bagepulver
- 100 gram mørk chokolade til pynt
-
Hak nødderne meget groft.
-
Pisk smør, sukker og vanillesukker helt hvidt med en håndmixer til sukkeret er helt opløst og ikke knaser mere.
-
Kom dernæst 1 æg i af gangen, mens du pisker videre. Det er meget vigtigt, at du kommer æggene i, ét af gangen.
-
Når begge æg er pisket i, rører du mel, appelsinskal, bagepulver, den hakkede chokolade og de hakkede nødder i med en grydeske.
-
Kom dernæst dejen i en smurt randform eller portionsforme. Kom dernæst kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25 minutter. Husk, at hvis du kommer dejen i portionsforme, skal de kun have omkring 20 minutter.
-
Pynt kagerne med smeltet chokolade.