Brombærcoulis tærte
Her en lækker opskrift på en god tærte med hjemmeplukkede brombær, fra krattet i Vestskoven!
Den kan snildt bruges som eftermiddagskage, eller til den lækre dessert med en god vaniljeis til!
- 175 gram Hvedemel
- 2 spsk Flormelis
- 100 gram Smør , det skal være koldt
- 1 stk Æggeblomme
- 300 gram Brombær ,friske
- 80-100 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 6-8 stk Store jordbær i tynde skiver
- 100 gram Mørk dessertchokolade , smeltet
- ½ dl Cremefraiche , eller tilsvarende flødeskum
-
Start med at blande mel og flormelis i en skål. Tag af smøret i indre stykker og smulr nu dette i melet.
-
Saml dejen med æggeblommen i fingrene, og ælt den hurtigt. Saml dejen, og tryk eller rul den ud i en tærteform som du har smurt med olie. Formen skal ca. være 23 cm. i diameter, for at dejen kan være der.
-
Kom nu tærteformen i ovnen med 200 grader varmluft i ca. 17 minutter indtil den er gylden.
-
Tag den derefter ud og lad den køle af på en rist i formen.
-
Smelt chokoladen i vandbad, og bred den ud over tærtebunden. lad den stivne i køleskabet, medens du laver brombærcoulissen
-
Skyl brombærene og kom dem i en tykbundet gryde sammen med sukkeret og vaniljesukkeret og lad det koge op og simre ind til en halvtryk konsistens, så det ligner marmelade. Lad det afkøle ligeså.
-
Når tærte og brombær er afkølet, så smøres brombærcoulis ud over tærtebunden ovenpå chokoladen.
-
Læg derefter de tynde skiver af jordbær dekorativt på tærten.
-
Pynt evt. med mere chokolade i tynde stråler.
-
Server med Cremefraiche eller flødeskum og en god kop mokka!
Tips:
Du kan med fordel pynte tærten med hvad du lyster, og du kan ligeså fryse den ned til en senere lejlighed, hvor du får gæster.
Du kan også servere en lækker vaniljeis til, evt. fra din ismaskine!
Se iøvrigt opskriften til en lækker is her på siden.