Svigermors jordbærkage med vaniljeis
Svigermor plejer at være en sag for sig, men når hun har kage med, er det en helt anden snak 🙂 Her får du opskriften på hendes jordbærkage, som smager skønt!
- 170 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 3 stk Æg
- 200 gram Hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 180 gram Smør ,Lurpak
- 400 gram Jordbær
- Lidt perlesukker
-
Som en start skal æg, sukker og vaniljesukker piskes helt skummende.
-
Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og smelt smørret i en gryde.
-
Rør melet i æggemassen, lidt af gangen medens du skifter mellem at hælde det smeltede afkølede smør i.
-
Skyl nu jordbærrene og del i 2 stykker
-
Kom nu dejen i en smurt kageform, ca. 24 cm i diameter, og fordel nu de halverede jordbær ovenpå dejen.
-
Drys nu del hele over med lidt perlesukker.
-
bag nu kagen i ovnen på 185 grader varmluft, i ca. 40-45 minutter, indtil den er gylden. Server med flødeskum eller creme fraiche.
Tips
Du kan med fordel servere den med flødeskum, creme fraiche eller med en god skefuld lækker italiensk vaniljeis, samt nogle friske jordbær til.