Det her er også en klassiker man normalt ser med bønner. Jeg har dog lavet den med asparges istedet, hvilket gør den ekstra lækker!
Grønne asparges svøbt i bacon m/ dildcreme
Det her er også en klassiker man normalt ser med bønner. Jeg har dog lavet den med asparges istedet, hvilket gør den ekstra lækker!
- 16 stk Grønne asparges
- 8 skiver bacon
- 6 kviste frisk dild
- 2 dl creme fraiche 18%
- 5 stk cherrytomater
- Olivenolie, efter behag
-
Start med at rense aspargesene ved at knække enderne af. Dette gør du ved at holde aspargesen i den ene hånd og knække enden af med den anden. Den vil så knække naturligt, der hvor den ikke er frisk. Skyl dem dernæst under koldt vand.
-
Sæt en gryde over med vand og rigeligt salt (det gør at aspargesene bliver helt grønne). Lad vandet koge og kog aspargesene i3 minutter. Tag dem derefter op og skyl dem under koldt vand.
-
Svøb dem derefter i baconskiverne, 2 asparges i hver skive.
-
Steg dem derefter på en pande med lidt olie, til de er helt sprøde på alle sider.
-
Imens de steger, rører du hakket dild, salt og peber sammen med creme fraiche til en let creme.
-
Når det hele er færdigt, anrettes aspargesene kunstfærdigt på tallerkener, sammen med dildkviste, halve cherrytomater og dildcreme.