Grydestegt kalvesteg m/ aspargeskartofler og skysauce

  • den 21. august 2019
  • Likes!
2019-08-21_15h34_23

Denne ret minder mig om min farmors køkken og duften af kalvesteg, når man åbnede døren til hendes køkken. Det var iøvrigt hende der jeg lærte mig at lave god gammeldags mad. Tak Farmor!

Grydestegt kalvesteg m/ aspargeskartofler og skysauce

Grydestegt kalvesteg m/ aspargeskartofler og skysauce
Tilb. tid
2 t 10 min
Samlet tid
2 t 10 min
 

Denne ret minder mig om min farmors køkken og duften af kalvesteg, når man åbnede døren til hendes køkken. Det var iøvrigt hende der jeg lærte mig at lave god gammeldags mad. Tak Farmor!

Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk
Nøgleord: kalv, kartofler, kød, sovs
Antal: 4 Personer
Forfatter: Kokken
Ingredienser
  • 850 gram Kalvetykkam
  • 600 gram Asparges kartofler
  • 400 gram Ærter
  • 3 stk Gulerod
  • 1 stk Peberfrugt rød
  • 1 stk Peberfrugt grøn
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 stk Små løg
  • 2 kviste Timian
  • Salt efter behag
  • Peber efter behag
  • 20 gram Smør
  • Kulør efter behag
  • Olivenolie efter behag
Sådan gør du
  1. Start med at rense grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
    Kartoflerne skylles og lægges i en gryde med vand, så de er klar til
    at blive kogt senere.

  2. Pak dernæst kalvetykkammen ud og dup den godt af med køkkenrulle

  3. Svits grøntsagerne i en stor gryde ved høj varme med lidt olivenolie
    og lad demfå farve. Når de er godt brunede tages de op af gryden
    og lægges i en skål.

  4. Brun dernæst kalvestegen på alle sider i gryden i lidt olie.
    Når den er godt brunet, kommes grøntsagerne atter i gryden sammen
    med stegen.

  5. Kom dernæst vand i gryden til det dækker kødet helt. Tilsæt også timian.
    Lad det nu stå og simre i 1 ½ time ved svag varme.
    Når der er gået 1 time, sætter du kartoflerne over at koge.

  6. I mellemtiden kan du gøre ærterne klar i en gryde/skål,
    alt efter om du vil koge dem, eller om du vil varme dem i mikroovnen.
    Husk at koge dem, så det passer med tiden. De skal kun lige varmes op, så vandet koger.

  7. Når de 1 ½ time er gået, mærker du på kødet. Det skal gerne være løst
    og let at skille ad. Er det det, tages det op af gryden og pakkes
    ind i staniol.
    Tag ligeså timiankvistene op af gryden.

  8. Nu har du grøntsager og sky tilbage i gryden. Blend det hele med en
    stavblender direkte i gryden, til det er helt jævnt.
    Lad det koge op på komfuret og tilsæt så lidt smør og evt. lidt kulør,
    imens du pisker kraftigt med et piskeris.
    Smag til med salt og peber.

  9. Server nu kalvesteg i skiver på et fad sammen med ærter og kogte
    aspargeskartofler og skysauce til.

Opskriftsnoter

Du kan servere ribsgelé til retten.
For at gøre saucen tykkere, kan du komme piskefløde i,
mens du pisker smørret i.

Artikel kategorier:
De gode gamle retter · Livsstil · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...