Panerede koteletter med grøntsager

  • den 18. september 2019
  • Likes!
kommer-snart

Den her ret er ligeså fra min barndom. Det var en typisk ret jeg fik på en hverdagsaften. Igen var det Farmor der diskede op med mad til ganen.
Det var altid hyggeligt, og selvom det “bare” var hverdag, så skulle vi alligevel forkæles med de gode gamle retter, som også hun huskede fra hendes barndom og op igennem årene, hvor hun arbejdede som kogekone på hoteller på Fyn.

Panerede koteletter med grøntsager

Panerede koteletter med grøntsager

Den her ret er ligeså fra min barndom. Det var en typisk ret jeg fik på en hverdagsaften. Igen var det Farmor ..

Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk
Nøgleord: grøntsager, svinekød
Antal: 4 personer
Kalorier: 415 kcal
Ingredienser
  • 720 gram Koteletter, gerne økologiske med ben
  • 1 stk æg
  • Rasp
  • salt og peber efter behag
  • 75 g smør eller margarine
  • 4 stk Gulerod
  • 1 stk persillerod
  • 1 stk Pastinak
  • 1/4 stk Sellerihoved
  • 3 stk porrer
Sådan gør du
  1. Koteletterne vendes i æg og dernæst i salt og peber Rasp-blandingen, som du har blandet i en skål forinden.

  2. Varm fedtstoffet op på en pande og brun hurtigt koteletterne på begges dier til de er gyldne.

  3. Skru ned for varmen og steg koteletterne færdige i ca. 5 minutter.

  4. Nanden du stegte koteletterne, har du skrællet gulerødderne, persillerod, pastinak og selleri, og skåret dem i fine strimler. Skyl og snit porrerne i fine stykker. Du kan evt. bruge den grove side af et rivejern til opgaven med alle grøntsagerne.

  5. Varm ligeledes samtidig med koteletterne en pande mere, og svits grøntsagerne til de er møre.

  6. Anret nu det hele på et fad, som du har forvarmet i enten ovn eller under den varme hane.

  7. Server gerne hjemmelavede flute til, som du finder opskriften til på siden her, eller kog små kartofler og server også gerne persillesmør til.

Artikel kategorier:
De gode gamle retter · Livsstil · Mad · Opskrifter

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...