Pulled Pork

  • den 28. marts 2020
  • Likes!
pulled_pork_burger

Pulled Pork

En herlig spise lavet på et stykke kød man normalt ikke bruger så meget. Når først du kommer igang, så passer det sig selv, og der spreder sig en herlig duft i hele huset! Man kan næsten ikke vente indtil man skal spise 10 timer efter…

Pulled pork
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
11 t
Liggetid
12 t
Samlet tid
23 t 10 min
 

En herlig spise lavet på et stykke kød man normalt ikke bruger så meget, men du vil blive overrasket over resultatet, og den duft der spredes er ikke til at tage fejl af! Man har lov at synde en gang imellem 🙂

Ret: Hovedretter
Køkken: Amerikansk, Dansk
Nøgleord: burger, krydderier, nakkefilet, rødløg
Antal: 5 personer
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 1.5 kg Nakkefilet af svin afpudset
  • 2 spsk Himalaya salt
  • 3 spsk Rørsukker
  • 3 spsk Sød paprika
  • 2 spsk Barbecuekrydderi
  • 1 spsk Cayennepeber
  • 1 spsk Tørret chilipulver
  • 1 spsk Spidskommen
Sådan gør du
  1. Nakkefiletten tørres af, så den er helt tør.

    nakkefilet
  2. Derefter blandes krydderierne i en beholder og så gnubbes denne blanding ind i kødet, hele vejen rundt om nakkefiletten.

    nakkefilet-krydderier
  3. Sørg for at den er blevet dækket helt.

    nakkefilet_krydret
  4. Nu pakkes den ind i husholdningsfilm, og det trækkes godt sammen om den. Læg den derefter i en tætsluttende pose, og så i køleskabet i minimum 12 timer

    nakkefilet_indpakket
  5. Næste dag, om morgenen, tændes ovnen på 110 grader, og nakkefiletten lægges i et fad, med en smule vand i bunden, og kommes så i ovnen i ca. 8-10 timer. Efterhånden som den steger, så se til den en gang imellem og kom lidt væde ved, undervejs. men ellers passer den sig selv. Duften vil snart brede sig i huset 🙂

  6. Når de 11 timer er gået, tages den ud af ovnen, og lad den så stå og trække ca. 20 minutter, før du begynder at trække kødet fra hinanden. Grunden til at du kan trække kødet fra hinanden er at fibrene og scenerne er blevet nedbrudt ved så lang tids varme, og det er grunden til at du kan kalde det "Pulled Pork"

    pulled_pork
  7. Nu kan du servere den i en lækker burgerbolle med masser af Syltede rødløg, som du også finder opskriften på her på bloggen!

Opskriftsnoter

Tips:

Laver du den på grillen istedet, skal kødet have en tilberedningstemperatur på 93 grader, når du tager den af grillen. Husk at lufttemperaturen i grillen max. må være 110 grader, og dette kan du med fordel måle med et CookPerfect stegetermometer, som både har en måler for luft temperatur samt temperaturen i selve kødet. Den måler 5 steder ialt, og dermed vil du altid få et perfect resultat.  Du kan justere din temperatur i grillen , ved at åbne sjældet og låget løbende og ikke bruge for mange kul. Ligeså skal du bruge inddirekte varme.

Husk også at her er det vigtigt at huske at det er temperaturen der gælder i kødet, og ikke antallet af timer på grillen.
Ved at bruge CookPerfect enheden har du endnu en fordel. Den fortæller dig nemlig hvornår dit kød er færdigt på klokkeslet! 

Ligeså skal den have en tilbedredningstemperatur i ovnen, når den er færdig på 93 grader. Og her kan du ligeså bruge stegetermometeret.

Så gå altid efter hvad temperaturen siger, og ikke holde dig til antallet af timer eller minutter i en opskrift, når vi taler om opvarmning og tilberedning af kød og ligeså bagværk.

Artikel kategorier:
Kød · Mad · Opskrifter · Svinekød · Tilberedninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
16 − 15 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...