Pulled Pork
En herlig spise lavet på et stykke kød man normalt ikke bruger så meget. Når først du kommer igang, så passer det sig selv, og der spreder sig en herlig duft i hele huset! Man kan næsten ikke vente indtil man skal spise 10 timer efter…
En herlig spise lavet på et stykke kød man normalt ikke bruger så meget, men du vil blive overrasket over resultatet, og den duft der spredes er ikke til at tage fejl af! Man har lov at synde en gang imellem 🙂
- 1.5 kg Nakkefilet af svin afpudset
- 2 spsk Himalaya salt
- 3 spsk Rørsukker
- 3 spsk Sød paprika
- 2 spsk Barbecuekrydderi
- 1 spsk Cayennepeber
- 1 spsk Tørret chilipulver
- 1 spsk Spidskommen
-
Nakkefiletten tørres af, så den er helt tør.
-
Derefter blandes krydderierne i en beholder og så gnubbes denne blanding ind i kødet, hele vejen rundt om nakkefiletten.
-
Sørg for at den er blevet dækket helt.
-
Nu pakkes den ind i husholdningsfilm, og det trækkes godt sammen om den. Læg den derefter i en tætsluttende pose, og så i køleskabet i minimum 12 timer
-
Næste dag, om morgenen, tændes ovnen på 110 grader, og nakkefiletten lægges i et fad, med en smule vand i bunden, og kommes så i ovnen i ca. 8-10 timer. Efterhånden som den steger, så se til den en gang imellem og kom lidt væde ved, undervejs. men ellers passer den sig selv. Duften vil snart brede sig i huset 🙂
-
Når de 11 timer er gået, tages den ud af ovnen, og lad den så stå og trække ca. 20 minutter, før du begynder at trække kødet fra hinanden. Grunden til at du kan trække kødet fra hinanden er at fibrene og scenerne er blevet nedbrudt ved så lang tids varme, og det er grunden til at du kan kalde det "Pulled Pork"
-
Nu kan du servere den i en lækker burgerbolle med masser af Syltede rødløg, som du også finder opskriften på her på bloggen!
Tips:
Laver du den på grillen istedet, skal kødet have en tilberedningstemperatur på 93 grader, når du tager den af grillen. Husk at lufttemperaturen i grillen max. må være 110 grader, og dette kan du med fordel måle med et CookPerfect stegetermometer, som både har en måler for luft temperatur samt temperaturen i selve kødet. Den måler 5 steder ialt, og dermed vil du altid få et perfect resultat. Du kan justere din temperatur i grillen , ved at åbne sjældet og låget løbende og ikke bruge for mange kul. Ligeså skal du bruge inddirekte varme.
Husk også at her er det vigtigt at huske at det er temperaturen der gælder i kødet, og ikke antallet af timer på grillen.
Ved at bruge CookPerfect enheden har du endnu en fordel. Den fortæller dig nemlig hvornår dit kød er færdigt på klokkeslet!
Ligeså skal den have en tilbedredningstemperatur i ovnen, når den er færdig på 93 grader. Og her kan du ligeså bruge stegetermometeret.
Så gå altid efter hvad temperaturen siger, og ikke holde dig til antallet af timer eller minutter i en opskrift, når vi taler om opvarmning og tilberedning af kød og ligeså bagværk.