Rugbrødsboller til madpakken
Ungerne elsker noget nyt og noget at gå og bide af. Så hvorfor ikke lave dine egne rugbrødsboller? Jeg kan huske da jeg gik i skole, at man kunne få de her rugbrøds stykker, minirugbrød kaldte vi dem. Dem her vil minde dig om dengang i de glade 80’ere. 🙂
Ungerne elsker noget nyt og noget at gå og bide af. Så hvorfor ikke lave dine egne rugbrødsboller? Jeg kan huske da jeg gik i skole, at man kunne få de her rugbrøds stykker, minirugbrød kaldte vi dem. Dem her vil minde dig om dengang i de glade 80'ere. 🙂
- 150 gram Groft rugmel , Økologisk
- 85 gram Havreklid , Økologisk
- 85 gram Hørfrø , Økologisk
- 75 gram Havregryn , Økologisk
- 80 gram Solsikkekerner , Økologisk
- 10 gram himalaya salt
- 25 gram Gær
- 3.5 dl Vand
-
Opløs gæren i vand i en røremaskine
-
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør dejen i 6-7 minutter ved laveste hastighed på røremaskinen. Dette kan også gøre i hånden, men så skal du røre i i 10 minutter. Rør uanset til dejen er lind og blød.
-
Lad dejen hæve i røreskålen i 45 minutter under et dække
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller 210 grader i en alm. ovn.
-
Beklæd en bageplade med bagepapir og form 12 boller med en ske(brug evt. 2 skeer til at forme med). Dejen skal være blød og fugtig, så det er helt normalt.
-
Bag de 12 boller i ovnen i ca. 22 minutter, til de er gyldne.
Tips:
Brug bollerne til madpakken med noget lækkert fyld(hvad du nu kan lide), eller kom pålæg i dem. Du kan med fordel også komme makrelsalat i dem. det passer superfint sammen med rugbrødssmagen.
Makrelsalat kan du nemt selv lave med en dåse makrel i tomat samt noget hjemmerørt mayonaise.
Ligeså kan du med fordel også bruge røget laks, peberrod og agurkeskiver.
Ønsker du en noget lysere bolle, kan du bruge Ølands hvede istedet. Stadig rig på korn, men knapt så mørkt.
Mums!