Den her ret, minder mig om mine barndomsdage i hjemmet hos min farmor. Man kunne dufte disse frikadeller på lang afstand, når man kom op ad gaden til hendes hjem. Det var en herlig duft af stegt fiskefars og man tænkte straks på den syrlige citron man ville fortære sammen med retten. Det var noget af det bedste jeg vidste. Selv nu hvor jeg gengiver oplevelsen, gør det mig helt lækkersulten!
Fiskefrikadeller med grøntsager
Den her ret, minder mig om mine barndomsdage i hjemmet hos min farmor. Man kunne dufte disse frikadeller på lang ..
- 500 g Fiskefiletter torsk, rødspætte, sej eller helleflynder
- 5 spsk mel
- 2 stk æg
- 2 dl Mælk
- 2 stk fintrevne gulerødder
- 4 dl Cremefraiche 18 %
- Finthakkede kapers efter behag
- Grønne peberkorn efter behag
- God mængde hakkede purløg
-
Hak Fisken i en kødhakker og kør en 1-2 gange igennem.
-
Kom der dernæst i Food processoren og rør det sammen med mel, æg og mælk.
-
Smag til med Salt og peber og kom de revne gulerødder og og rør det yderlige rundt i maskinen.
-
Lad farsen stå i køleskabet i minimum 1 time, så den kan sætte sig.
-
Varm dernæst en pande med smør eller margarine og form farsen til små frikadeller til de er gennemstegte og gyldne.
-
Server dernæst med den sammenrørte dressing til og kog evt. nye danske kartofler og server til. Mums siger jeg bare!