Sandwichbrød med rosmarin

  • den 26. april 2020
  • Likes!
sandwichbroed

Sandwichbrød med rosmarin

 

Sandwichbrød med rosmarin
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
1 t 5 min
Samlet tid
1 t 30 min
 

Det var egentlig lidt som et eksperiment, men endte med at være en super lækker bolle, med bid i. Hold nu op hvor det duftede i hele huset, da jeg kreerede disse lækre brød, som kan proppes med lækre pålægssalater, grøntsager, pesto, pålæg m.m.

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Nøgleord: brød, sandwich
Antal: 7 brød
Kalorier: 262 kcal
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 500 gram hvedemel
  • 1.5 tsk himalaya salt
  • 1 pose Tørgær
  • 3.5 dl Vand , 33 grader varmt(lillefingervarmt)
  • 1 spsk Olivenolie , og lidt ekstra til at pensle med
  • 2 kviste Frisk rosmarin , eller 2 tsk tørret rosmarin
Sådan gør du
  1. Bland mel, salt og tørgær i en skål. Kom dette op i røreskålen til vandet og olien. Rør dejen sammen til den er jævn sammen med den hakkede rosmarin eller den tørrede rosmarin.

    Det bedste resultat får du når du burger en røremaskine. Gør du dette, så kør dejen jævn i 10 minutter. Gør du ikke dette, skal du tage den op af skålen, og ælte den godt på bordet, indtil den er jævn.

  2. Læg den nu tilbage i skålen og lad den hvile sig i 5 minutter tildækket.

    dej
  3. Find en bageplade frem, og læg olieret bagepapir på den.

    Tag dejen frem og ælt den igennem igen på bordet, hvorefter du deler dejen ud i 7 lige store stykker.

  4. Form hvert stykke til lange bomber, ovale.

    dej_udrullet
  5. Læg dem op på bagepladen med god afstand til hinanden, så de har plads at hæve på.

    dej_plade
  6. Dæk dem nu til, og lad dem hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil de er hævet til dobbelt størrelse.

  7. Når de 50 minutter er gået, så tænder du ovnen på 220 grader. Når ovnen er varm, så pensler du brødene med olivenolie og kommer dem i ovnen i 13-15 minutter indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.

    dej_i_ovn
  8. Tag dem dernæst ud og læg dem på en bagerist til afkøling.

    broed_ovn
Opskriftsnoter

Tips

Du kan med fordel skifte rosmarin ud med hakket persille eller frisk basilikum eller noget helt tredie. Det er kun fantasien der sætter grænser for din smag. Hvidløg kunne også gøre tricket, men hvis du har den med på job, så er det måske en god ide ikke lave dem med dette 🙂

Artikel Tags:
· · ·
Artikel kategorier:
Bagværk · Mad · Opskrifter · Tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Vis at du er menneske, ved at løse gåden her : *
28 ⁄ 4 =


Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...