Fantastisk surdejsbrød

  • den 25. marts 2021
  • Likes!
brod-surdej

Fantastisk surdejsbrød

Prøv noget nyt du ikke vil fortryde. Brug et bagestål til at opnå dette lækre brød med. Køb det her og lad dig blive henrykt over dette redskab, som gør at du ikke mere vil gå til bageren, når du kan lave det meget bedre selv!

Prøv denne opskrift her sammen med bagestålet!

Fantastisk surdejsbrød på stål
Forb. tid
16 t
Tilb. tid
30 min
I ovnen
26 min
Samlet tid
16 t 56 min
 

Her får du virkelig et lækkert brød, bagt på bagestål med surdej. Surdejen er blevet ret populær, og du har med garanti hørt om dette før, eller måske har du ligefrem selv en stående hjemme, som du passer og plejer?

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Nøgleord: bage, brød, surdej
Antal: 2 brød
Forfatter: Kokken på bloggen
Ingredienser
  • 700 gram Økologisk hvedemel
  • 4.2 dl Vand
  • 12 gram himalaya salt
  • 115 gram Surdej
Sådan gør du
  1. Bland vand, salt og surdej i en røreskål(gerne en røremaskine). Lad det hele blive udrørt.

  2. Kom dernæst melet i den våde masse, og rør det hele sammen, og bliv ved med at røre i ca. 15- 20 minutter, så du får en lind og glat dej. På en røremaskine skal du køre ved middel hastighed i ca 10-15 minutter.

  3. Dejen er nu klar til overnatning.

  4. Lad dejen stå i en luft boks i 2 timer på køkkenbordet.

  5. Efter de 2 timer er gået, stil dernæst boksen med låg i køleskab natten over til næste formiddag

  6. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den vågne i ca. 1 time. Efter timen er gået, tænder du ovnen på 250 grader og sætter bagestålet i ovnen samtidig. Dernæst tager du dejen, former det til 2 brød(runde eller ovale) og lægger den på et stykke bagepapir(svanemærket da det ikke er belagt med en hinde)) eller din indstiksplade.

  7. Lad dejen tildækket i ca. 1 time. Rids dernæst din dej med en skarp kniv eller brød dekorationskniv.

  8. Kom nu dejen direkte ind på bagestålet sammen med dit bagepapir. Lad det nu bage i 12 minutter på de 250 grader.

  9. Efter de 12 minutter er gået, så åbner du lågen og lader dampen komme ud. Skru dernæst ned på 220 grader og lad brødet bage yderligere 14 minutter.

  10. Når tiden er gået, så tager du brødet ud og læg dem på en bagerist og lad dem afkøle.

Opskriftsnoter

Du kan med fordel eksperimentere med den form for mel du bruger. Jo grovere meltype du bruger, jo sejere et brød vil du få, men også et tungere brød.

Såfremt du har brug for et anderledes "look" på dit brød, kan du med fordel bruge bagekurve til brødet. Såfremt du bruger disse, lad i stedet brødet hæve i disse, end havde du brugt bagepapiret. Husk at du ikke må bage dejen i bagekurven, men at de skal vendes ud på bagepapiret inden bagningen.

På den måde, får du nogle flotte brød! 

Artikel kategorier:
Bagværk · Opskrifter · Redskaber

Skriv et svar

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter...